Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting için bebelere kıymayın efendiler!

Yeni furya, Star'daki 'Anne' dizisi ile başladı, FOX'taki 'Dayan Yüreğim' ile devam etti.
Her iki dizinin konusuna ve işleniş biçimine bu köşede şiddetle itiraz ettim. Ama belli ki reyting, baldan tatlı. Anne-çocuk dramını eksen alan, milletimizin çocuklara karşı hassasiyetini reytinge tahvil eden, bunu yaparken de toplumsal sorumluluğunu unutuveren 'çocuk dramı' dizilerine çarşamba akşamı Kanal D ekranlarında bir yenisi eklendi:
'Evlat Kokusu'...
Yine annesinden kopartılan bir yavrucak...
Yine amansız bir hastalığın pençesinde kıvranan çocuk...
Ve reyting adına 'çocuk istismarının' dibine vuran acıklı bir hikaye...
Hollanda'da yaşayan genç kadın, evlenmeye hazırlandığı sevgilisinden hamile kalıyor.
Ama sevgilisi onu reddedip başka biriyle nişanlanıyor.
Tartışıyorlar. Adam şişeyi kırıp kadının karnına saplamaya hazırlanırken, bizimki erken davranıp adamı öldürüyor. Çocuğunu da içeride doğuruyor. Bu arada İstanbul'un en zengin ailelerinden biri, ender rastlanan kan hastalığı yüzünden ölmek üzere olan çocuğuna donör (verici) arıyor. Bu arada 'yedek parça' olarak yaptıkları bebekleri de yaşamıyor.
Ailenin büyük annesi, nüfuzunu kullanıp mafya yoluyla yeni donör çocuk aramaya koyuluyor. Mafya; cezaevinde doğup kadının kız kardeşi ile eniştesine emanet edilen bebeğin kan özelliklerinin uygun olduğu bilgisine ulaşarak, çocuğu ele geçiriyor.
O bebek, hastanede ölen zengin ailenin bebeği ile değiştiriliyor.
Buraya kadar kısa kısa geçtiğim tüm olaylar, cezaevinde kucağından alınan bebeğin acısıyla tutuşan annenin dramıyla 'soslanıp' dehşet katliam sahneleri ile 'marine' edilerek, izleyiciye gözyaşı tabağında servis ediliyor.
Daha da kötüsü; organ mafyasının bir bebek için ödediği para, aleni olarak telaffuz edilerek, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürülüyor. Umarım, geçim güçlüğü içindeki bazı karaktersiz ebeveynler, yeni doğacak bebeklerini o inanılmaz meblağa satmak adına, fellik fellik organ mafyası aramaya başlamamıştır!
Reytinge ulaşmanın en kestirme yolunun 'çocuk hassasiyetinden' geçtiğine inanan zihniyeti, huzurlarınızda bir kez daha kınıyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA