Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranda sidik yarışı

Hepinizden bu başlık için özür diliyorum. Ama Habertürk ekranlarında olup bitenleri anlatmak için bundan daha iyi bir söz yok.
Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sunduğu programda Caner Taslaman ile ilahiyatçı Ebubekir Sifil, hadislerin kaynağı ve güvenilirliği üzerine çetin bir tartışmaya girişti. Hadislerin bir çoğunun uydurma olduğunu iddia eden Taslaman, "Örneğin Buhari'ye göre deve sidiği içmek sünnettir ve Peygamberimiz içilmesini tavsiye etmiştir. Ancak deve sidiği Ortadoğu'da pek çok hastalığa neden oluyor. Bunu yapan Türk hacılar da var" dedi ve 'Eğer sünnetse Ebubekir Hoca içebilir' diyerek bir kavanoz içinde getirdiği deve idrarını masaya koydu.
İlahiyatçı Sifil ise söz konusu hadisin sahih (doğru-güvenilir) olduğunu savunarak deve idrarının şifa olduğunu iddia etti. Ancak, sadece damızlığa çekilen deve idrarının tüketilmesi gerektiğini söyleyerek Taslaman'ın kendisine sunduğu deve idrarını içmeyi kabul etmedi.
Bu kadar mı? Maalesef değil. Programın bir başka bölümünde bu kez Taslaman ile Sifil, kadınların sünnet olmasıyla ilgili bir hadisi tartıştı. Sifil, operasyonu 'ayrıntılarıyla' anlatıp kadınların sünnet olmasının cinsel arzularını artırmak için yapıldığını savundu. Bana da, konusu din olan bir programda tartışma düzeyinin yüce dinimizin seviyesine denk olması gerektiğini hatırlatmak düştü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA