Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Liseden arkadaşlar

Son yıllarda okuduğum en komik kitaptı. Hatta kendi kendime gülüp durmayayım diye halka açık yerlerde okumaya bile çekindim. Adı, 'Liseden Arkadaşlar'. Yazarı; Selçuk Aydemir. Onu 'Çalgı Çengi', 'Düğün Dernek' filmleri ve 'İşler Güçler' dizisinin senaristi olarak tanıyoruz. Bu sefer kendi lise yıllarını anlatmış. Ama ne anlatmak! Hem her paragrafında kahkahaya boğuluyorsunuz, hem de eğer benim gibi lise sıralarının azılı haydutlarından biriyseniz, kendi anılarınızla keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz.
Aydemir'in film ve dizilerini izlerken bir 'farkı' yakalamıştım. Bu adam kelimelerle karikatür çiziyor gibiydi. En iyisi, kitaptan bir okul müdürü betimlemesini sunayım da ne demek istediğimi daha iyi anlayın:
'Müdür Doğan Bey, isminden de anlaşıldığı üzere müdür doğumlu, şahin görünüşlü, ezber bozmaya çalışmayan, suratında hiç memnuniyet ifadesi göremediğim, büstü yapılsa ustanın işçilik parası almayacağı, 'Taşın parasını verin yeter, ben zaten bir şey yapmadım ki' diyeceği, duvar mizaçlı bir adamdı. 'Şu duvarların dili olsa da konuşsa' cümlesini ebeveynleri cuma namazı için okunan iki ezan arasında söylemiş olacak ki, kabul olmuş duaları; dile gelmiş Doğan Bey.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA