Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyici, medyanın haberciliğini sorguluyor

Gazete ve televizyon haberciliğinde izlenen yol ve yöntemler giderek daha fazla tartışılır oldu. Bu haftaki okur köşemize de, değerli takipçimiz Haluk Zırh'ın bu konuda verdiği örneklerle başlıyorum:
"Günaydın Sayın Aytuğ. Semih Sancar Paşa'mızın madalyalarının satıldığını sizin köşenizden öğrendim. Televizyon haberlerinde verildi mi bilmiyorum, çünkü mümkün olduğu kadar az haber izlemeye çalışıyorum. Bu olay, maalesef son zamanların hastalığı olan vefasızlığın, ülkemizde gittikçe yayılmaya başladığının bence en güzel göstergesi. Siz köşenizde bu olayı duyurduktan sonra resmi makamlardan bir açıklama yapıldı mı ve dediğiniz gibi hangi gazeteci gidip bir araştırma yapma ihtiyacı duydu acaba? Çünkü magazin değeri yok haberin. Ama sanat dünyasından herhangi biri çocuğuna doğum gününde bir parti yapsa, baş sayfalara manşet olurdu. Maalesef bu hale geldik. Sancar Paşa'mıza Allah'tan rahmet, geride kalanlarına da sabırlar dilerim.
Yüksel Bey, hazır konu habercilikten açılmışken; iki gündür televizyon kanallarımızın haberlerinde, Türkiye ile İran'ın Kandil'e ortak operasyon yapacağı şeklinde çok detaylı bilgiler veriliyor. Siz de az çok bilirsiniz, askerin yapacağı operasyonun bu şekilde reklamı yapılır mı hiç? Allah aşkına, operasyon yapılırsa o Kandil'de terörist sizi bekler mi? Hal böyle olunca, haberin bizler üzerinde inandırıcılığı kalmıyor maalesef. Tavşana kaç, tazıya tut misali...
Hükümetimiz böyle haberlerin televizyon kanallarından verilmesine nasıl müsaade ediyor, bunu da anlamış değilim. Başka zaman gerekli haberler için 'Devlet sırrıdır, haber konusu olamaz' diye bas bas bağırıyorlar ama askerin yapmayı düşündüğü operasyon en küçük detayına kadar iki gündür ekranlarda. Anlamakta inanın çok zorlanıyorum. Size iyi günler dilerim, kolay gelsin."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA