Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu sezon da atv izlenecek

Geçen yıldan devam eden yapımları şöyle bir hatırladım. Yeni sezonda ekrana sürülecek dizi, program ve yarışmalara göz attım. Elime hassas kuyumcu terazimi aldım, birkaç kez tarttım. Sonuç: Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da atv izlenecek gibi görünüyor.

DİZİLER MÜTHİŞ
Dizi kulvarında atv'nin geçen yıldan devam eden ağır topları, yine karşı mevzileri fena halde döveceğe benziyor. Hızla benzerleri ekrana sürülse de, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', rakiplerinin açık ara önünde olmaya devam eder. Çünkü bu 'tiryakilik' öyle kolay tedavi olmaz. 'Aşk ve Mavi', bana göre eşi benzeri olmayan bir dizi. Romantik komedi desen değil, polisiye desen değil, dram hiç değil. Bir bölümde kahkahadan yerlere kapaklanıyorsunuz, bir diğer bölümde gözyaşlarına boğuluyor, bir başkasında cinayet ortaya çıkacak mı diye merak ediyor, ertesi hafta Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini fon alan muhteşem bir romantizmin büyüsüne kapılıyorsunuz. 'Kırgın Çiçekler'in ise artık 'kemik' bir izleyici kitlesi var. Dizide sürprizlerin sonu yok. Bırakın dizinin finalini, bölümün sonunu bile tahmin edemiyorsunuz. 'Kanatsız Kuşlar' ve 'Seven Ne Yapmaz' ise atv'nin dizi iddiasının sadece haftanın birkaç gününe değil, tüm haftaya egemen olacağını gösteriyor. Yetkin Dikinciler'in başrolünde yer alacağı yeni atv dizisi 'Bahtiyar Ölmez' ise bana göre dizi ganyanına 'sürpriz' olarak gönül rahatlığıyla yazılabilir.

MÜGE ANLI FARKI
Programlar kulvarında da atv'nin gücü kuvveti yerinde görünüyor. Herkesin taklit etmeye çabaladığı Müge Anlı, daha sezonun ilk bölümünde Twitter'ın Trending Topics listesine birinci sıradan girdi. Müge Anlı ve 'Tatlı Sert' ekibi; ayrıca ilk bölümde Almanya'dan gelen Petra Engel'in babası Mustafa Tosun'u bularak 'Dakika bir, gol bir' yaptı. Salı gecesi 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'i onca dizi ve program arasında sadece Türkiye-Hırvatistan maçı geçebildi. Işığını ve dekorunu değiştirerek sezona yepyeni bir yüzle girecek 'Kim Milyoner Olmak İster?' ise, 'taklitlerine' nal toplatmak için gün sayıyor. Isınma turlarını tamamlayıp yarışmaya iyice adapte olan Murat Yıldırım, bu sezon yarışmayı forse edecek başlıca faktör olacağa benziyor.
Gelelim Esra Erol'a... Ne yalan söyleyeyim, format değiştirmesini son derece olumlu buldum. Çöpçatanlıkta adeta kürsü sahibi olan sevgili Esra, iyice pişen sunuculuk yeteneği ve samimiyetiyle 'kırık kalp yapıştırıcılığında da' zirveye oynar. Dini yayınlar kulvarında ise zirvenin adı zaten yıllardır belli: Nihat Hatipoğlu... Prof. Dr. Hatipoğlu bu sezon yine rakipsiz olarak sıkışan, bunalan gönüllerimize yelpaze sallamaya devam edecek.
Üç yıla yakın süredir liderliği kimselere bırakmayan a Haber ve yaz aylarının yıldızı a Spor'u da işin içine katarsak, bu sezon reytingin rengi iyice Turkuvaz'a çalacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA