Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Salyangoz zehri

Hemen yanı başımızda oldu olay. Birbirinden şirin üç av köpeği, 'salyangoz zehri' denilen kimyasalla öldürüldü. Sahipleri, onları her sabah olduğu gibi Uskumruköy sokaklarında yürüyüşe çıkarmışlardı.
Dönüşte hayvanları kulübelerinde kıvranıp, can çekişirken buldular. Biri hemen öldü, diğer ikisi de tedavi altına alındıkları veteriner kliniğinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.
Bizim buralarda salyangoz çoktur. Özellikle de çiçeklere, bostanlara musallat olurlar. Girdikleri yer bir daha iflah olmaz.
Bu nedenle bahçe işleriyle uğraşanlar son yıllarda salyangozlarla mücadele için bu zehre başvurur oldular.
Semt pazarlarında bile kiloyla satılan salyangoz zehri, parlak mavi renkli küçük solucanlara benziyor. Tüm hayvanlar için son derece iştah açıcı bir koku salgıladığı söyleniyor. Yani herhangi bir hayvanın bu cazibeye karşı koyması imkansız.
Bu nedenle sokaklara, açık alanlara gelişigüzel bırakılmaması gerekiyor.
Cahil ya da umursamaz biri tarafından Uskumruköy sokaklarına serpilen o zehri, şeker zanneden bir çocuk da ağzına atabilirdi.
Çevredeki ebeveynleri ve hayvan sahiplerini uyarmak farz oldu. Aman diyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA