Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Adı Sevgi özü ders

Memleketin kanayan yarası çocuk gelinler meselesi bu kez de Atv'nin yeni dizisi Adı Sevgi'nın ana konusunu oluşturuyor. Sadece çocuk gelinler mi? Öğretmenliğin sadece ders anlatmaktan ibaret olmayıp, gençlerin yüreğine dokunmak, onları her türlü tehlikeden korumak olduğu, kasabalarda zengin ailelerin nüfuzlarını kullanarak nasıl sosyal adaletin önüne geçtiği de ana konunun etrafına nakış gibi işleniyor.
Dizide kasabaya yeni atanan Elif Öğretmen, henüz okul çağındayken zengin bir ailenin psikopat oğlu Volkan'la evlendirilmeye çalışılan Zeynep'i kurtarmak için hem kariyeri hem de hayatı pahasına büyük bir mücadeleye girişiyor. Bu konuda ona en büyük desteği ise Volkan'ın amcası Emir veriyor.



Dizinin 'Adı Sevgi...' Ama misyonu; aynı durumdaki genç kızlarımız için bir rehber, adeta bir kıyı feneri olmak. Onların sönmek üzere olan umutlarını tazelemek, hayata yeniden tutunmalarını, nefes aldıkça umudun devam ettiğini hatırlamalarını sağlamak. Sadece bir genç kız, tek bir öğretmen, bir tane kız annesi bile bu diziden etkilenip, uçurumun kenarından dönse o bile kârdır. Zira dizi, küçük gelin meselesinin sadece o gençleri mahvetmekle kalmayıp, adeta kartopundan bir çığa dönüşerek nasıl zincirleme bir kâbusa yol açtığını açık ve net bir dille anlatıyor.
Dizinin 'Adı Sevgi...' Ama "Ya benimsin ya kara toprağın" cümlesinin sadece adının sevgi olduğunu belletmeye çalışıyor.
Reşat Nuri Güntekin, bir öğretmenin ve öğrencilerinin yaşadığı zorlukları, eğitim ve adalet sisteminin çarpıklıklarını, Osmanlı'da kadının var olma mücadelesini ta 1922 yılında Çalıkuşu adlı romanında anlatmıştı. Aradan yaklaşık bir yüzyıl geçti. Biz hâlâ kadınların toplumda var olma mücadelesi, kızların erken yaşta evlendirilmeyip okumaları için dizi çekiyoruz. Batı ülkeleri ise okullarında verilen yemeklerin kalori miktarını açık oturumlarda tartışıyor. Allah bize de o günleri nasip eder inşallah...
Bu arada psikopat damat Volkan'ı oynayan Mert Doğan'ın yanına uğurlu tik'imi atmayı da ihmal etmedim. Ben uzun zamandır ekranlarda böylesine inandırıcı bir sapık görmemiştim...

Yazı tura mı attılar?
Futboldaki VAR yani Video Asistan Hakem uygulamasını biliyorsunuz. Bilmeyenler için kısa bilgi: Tartışmalı pozisyonlarda bir odadaki hakemler yayıncı kuruluşun sağladığı görüntüleri kullanarak o pozisyon hakkında hükme varıyor ve doğru kararın verilmesine yardımcı oluyorlar.
Ancak cumartesi günü oynanan Trabzonspor- Göztepe maçında konuk ekibin ilk golündeki tartışmalı pozisyonu 8 kamera yakalayamadı. Halil Akbunar ile Stefano Denswil'in temas ettiği pozisyonda ne olduğu anlaşılamadı. Yaklaşık 3 dakika süren VAR incelemesinde hakemler neye göre gol kararı verdi anlayamadım. Muhtemelen yazı-tura atmışlardır!..

Galatasaray: 3 Yorumcular: 0
Barcelona ile Galatasaray arasındaki maç öncesinde neredeyse tüm futbol yorumcuları, sarı-kırmızılı ekibin güçlü rakibi karşısında hiçbir şansının olmadığını belirtip, Galatasaray'ın kaç fark yiyeceğini tahmin etmeye çalışıyorlardı.
Beyaz Futbol yorumcuları da maç öncesinde şu tahminlerde bulundular:
Ahmet Çakar: "Barcelona 6 veye 8 atar." Sinan Engin: "5-0 biter." Abdülkerim Durmaz: "3-1 Barcelona kazanır."
Galatasaray belki deplasmanda gol atamadı ama futbol yorumcuları karşısında 3-0 galip geldi...

Gaf kürsüsü
Bursa'daki kar yağışını CNN Haber Bülteni'ne canlı bağlantıyla bildiren DHA Muhabiri Esra Türker'in dili fena sürçtü: "Kameraman arkadaşım şu anda kentin kuşbaşı... Pardon kuşbakışı görüntüsünü size gösteriyor..."

Zap'tiye
Kraliçe Elizabeth 96 yaşında dimdik ayakta. Prens Charles taht için daha çook bekler. Kraliçe Elizabeth değil mübarek, Kraliçe İlelebeth!..

Ne demiş?
2. Sayfa'ya konuk olan Ebru Şancı Öztürk, Serenay Sarıkaya'nın burnundaki hızmaya fena taktı: "Benim çocukluğumda Şehremeni'de ayı oynatılırdı. Burnundaki halkayla onlara benzemiş."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA