Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kim Sindrella kim Külkedisi?

Estetik müdahaleler yüzünden dünyamız koca bir maskeli baloya döndü. Artık kimse kendisi gibi değil. Herkes başkası gibi...
Çocukların hiçbiri annesine benzemiyor. Çünkü annelerinin çehresi çoktan değişmiş. Keşke insanlar için de arabalar gibi ekspertiz yapılabilse. Değişeni, boyalı parçaları, gerçek kilometreleri raporlanabilse...
Bunları bana düşündüren, internette karşılaştığım bir ürün tanıtımı oldu. Etkisi 6 saat süren, ruj gibi sürüldükten sonra dudaklarınızı şişirip saatlerce Vakvak Amca gibi dolaşmanıza elveren (!) bir ürün.



Düşünsenize, adam ilk buluşmada kadının köfte dudaklarına hayran kalıyor. İkincisinde buluşma biraz uzayınca bir de bakıyor ki, o dudaklar gözünün önünde eriyip patatese dönüşüyor. Yani saat 12'yi bir geçe bizim hatun bal kabağı oluyor...
Sadece kadınlar mı? Ya korseli erkeklere ne demeli? Takım elbiseyle Alain Delon, duştaki göbeğiyle Kapadokya'da balon...

Gece seyrine kaptan gerekir
Öncelikle Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'ya büyük geçmiş olsun. Son derece ölümcül bir kazadan yaralı olarak kurtuldular.
Yıllardır kaptanlık yaptığım için konuyla yakından ilgilendim. Kazayla ilgili ön bilgileri inceledim. Burada büyük bir ihmal olduğunu söyleyebilirim. Ana tekneden kıyıya servis yapan zodyak botun dümeninde Ali Sabancı varmış. Kaptan ise ailenin iki çocuğu ile arkadaymış. Gece karanlığında kayalıkları ilk fark eden kaptan olmuş ve iki çocukla birlikte kayalara bindirmeden önce suya atlamış. Zaten Sabancı çiftini mutlak bir ölümden kurtaranlar da onlar olmuş.
Öncelikle vazgeçilmez bir kuralı hatırlatayım: Her tür tekne kullanmak için deniz adamı belgesi ya da kaptan brövesi gerekir. Özellikle de gece seyirlerinde "acemiliğin" affı yoktur. Hele bilinmeyen bir denizde, yeterli aydınlatmanın olmadığı yerlerde...
2010 yılında benzer bir kazayı Mustafa Koç, İstanbul Boğazı'nda geçirmişti. Kullandığı tekne ile aydınlatması olmayan bir palamar şamandırasına çarpmış ve ayağı kırılmıştı. Babası Rahmi Koç da yine yıllar önce benzer bir deniz kazası geçirmişti. Son olarak cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Tansel Tugal da Mikonos adasında geçirdiği benzer bir deniz kazasında hayatını kaybetti.
Diyeceğim o ki, denizin adaleti mutlaktır. Parası olana torpil geçmez. Aman diyeyim!..

Büyük tüccar Trump
ABD'nin eski başkanı Donald Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk başkan olarak ABD tarihine geçti. Ancak eski başkan, savcılıkta sadece 20 dakika kaldıktan sonra 200 bin dolar kefalet karşılığında serbest bırakıldı.



Gelin görün ki, Trump'ın bu 200 bin dolarlık yatırımı, kendisine 7 milyon dolar olarak geri döndü. Zira eski başkanın sabıka fotoğrafı, anında hediyelik eşyaya dönüştürüldü ve tam 7 milyon dolarlık gelir edildi. Bu gelir de Trump'ın yeni seçim kampanyasına aktarıldı.
Başkanlık yetenekleri tartışılır. Ama Trump'ın çok iyi bir tüccar olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Gaf kürsüsü
Kadıköy'deki trafik çevirmesinde ceza yiyen kadın sürücü, kendisini görüntüleyen basın mensupları için arkadaşına talimat verdi: "Kadıköy Emniyet Müdürü'nü ara, bunların hepsini alsınlar..."

Zap'tiye
Meral Akşener'in yaptığı zikzakları Boğaz'da iki yakanın iskelelerine uğrayarak tur yapan çingene vapurları bile yapmıyor vallahi!

Ne demiş?
Amasya'da dron tarafından kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen sürücünün savunması pes dedirtti: "Dron nerede abi, şunu bana bir gösterin, ne yapmışım ben? Beni nereden görmüş?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA