Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ameliyata girmeden GBT yaptırın (!)

Üç kişilik çete, bir doktorun adını kullanıp merdiven altı sözde klinikte kadınlara gece yarıları estetik ameliyat yapmışlar. Fenalaşan kadınlar çevredeki hastanelere zor yetiştirilmiş.
Daha Çerkezköy'deki hastanede ameliyat yapan Ayşe Özkiraz'ı unutmamışken, gün aşırı gelen sahte doktor haberlerini dehşetle izliyorum. Arama motorlarına "Sahte doktor" yazdığınızda karşınıza çıkacak upuzun liste, eminim sizi de dehşete düşürecektir. Televizyon programlarına katılıp, tıp kongrelerinde boy gösterenler mi ararsınız, kendi kendine üzerinde "Sağlık Bakanlığı" yazan çelenk gönderen mi?
Gerçek doktorlar alınmasın ama vatandaş ameliyat olmadan önce doktoruna GBT yaptıracak hale geldi...

Felaket 'Geliyorum' diyor
Sarıyer Tüneli'nden Kilyos'a doğru uzanacak ve Maden bölgesinin giderek çekilmez hale gelen trafiğini rahatlatacak yeni tünel için geri sayım başladı. O yol açılana kadar vatandaşlar trafikten kaçmak için az bilinen alternatif güzergahlar buluyorlar. Bunlardan biri de hemen her gün kullandığım, Çırçır Yolu'na paralel uzanan, Özdereiçi Caddesi. Eskiden pek kimse bilmiyordu. Bu kestirmeyi herkes öğrenince trafiği de arttı
Pazartesi günkü yağışta bu yoldan geçerken korkudan nefesimi tuttum. Çünkü kayalık yamaçların yola akması ve büyük bir heyelan yaşanması an meselesiydi. Yağışla gevşeyen bazı kayalar kopup, yola yuvarlanmıştı. Aralarından slalom yaparak geçtim.



Asıl vahim olan, bu tehlikenin sadece yoldan geçen araçları tehdit etmemesi. Zira yüksek yamaçlar ile evleri (çoğu gecekondu) sadece 5 metre genişliğindeki yol ayırıyor. Allah korusun, oradan yuvarlanacak kayalar, o dayanıksız evleri dümdüz eder.
Çağrım, İBB ve Sarıyer Belediyesi'ne: Dilerlerse, konuyu çarpıcı görüntüler eşliğinde yerinde anlattığım sosyal medya hesaplarıma (Instagram: Yükselaytuğ250863 Twitter: Kukiaytuğ) girerek daha net bir fikir sahibi olabilirler.
Umarım bu yazıyı, muhtemel bir felaketin ardından "Ben demiştim" başlığıyla kupür olarak kullanmak zorunda kalmam.

Sürücüsüz taksiye biner miyim?
Malum, dünyanın bazı şehirlerinde sürücüsüz taksiler hizmet vermeye başladı bile. Otomasyon çağında elbette bizim de Yapay Zekalı Taksi ile tanışacağımız gün yakın. Bunu "Herkes bir gün ölümü tadacaktır" mealinde söylememin bir nedeni var tabii ki. Zira robotlar hayatı kolaylaştıracak kolaylaştırmasına da bizi de insansızlaştıracak. Birbirimize daha az ihtiyaç duyacak, daha az temas edeceğiz.
"Varsın öyle olsun. Müşteri ve güzergah beğenmeyen, turistleri dolandıran (her anlamda), araçlarını pislik götüren, müziği sonuna kadar açan, kadına kıza kötü gözle bakan sözde taksi şoförlerinden kurtulmanın neresi kötü?" diyenleriniz olacaktır. Ama birkaç çürük yüzünden bir kasa domates heba edilmez.
Benim şansıma, çok sık kullanmama rağmen karşıma hep efendi, kibar, namuslu, temiz taksi şoförleri çıktı. Bana yol boyunca yoldaş oldular. Tatlı muhabbetleri sayesinde yolum kısaldı. Bilgeliklerinden, tecrübelerinden, şehrin insana dokunan parmakları olmalarından bir gazeteci olarak çok yararlandım. Onlar benim "halkın tansiyonunu ölçen nabız aletlerim" oldular. Toplumun gerçek gündemini, talep ve beklentilerini, hassasiyetlerini sayelerinde öğrenip bu köşeye yansıttım.
Benim için şoförsüz taksinin, etsiz çiğ köfteden farkı yok. Allah namusuyla, edebiyle gece gündüz direksiyon sallayan tüm taksici dostlarımın yolunu açık eylesin.

Zap'tiye
Ermeni manken Armine Harutyunyan, Azerbaycan'a saldırmak için terör örgütüne katılmış. Bence silah eğitimi almasına gerek yok. Onun kaşlarını kaldırıp şöyle bir profilden bakması, tek başına terör eylemi zaten...



Ne demiş?
"Zeynep Bastık tuvaletten çıkamıyor." (Son günlerde sık sık evinin tuvaletinden fotoğraf paylaşan sanatçı için haber sitelerinin lâyık gördüğü başlık)

Gaf'let kürsüsü
Ameliyata bile giren sahte doktor, olayı soruşturan Neler Oluyor Hayatta ekibine sitem etti: "İstirham ediyorum, biraz empati yapın. Olaya bir de benim penceremden bakın..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA