Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vay benim spor medyama...

Gazetecilik kariyerimin önemli bir bölümü spor muhabiri ve yazarı olarak geçti. Bu nedenle spor medyasından birlikte mesai yaptığım pek çok dost biriktirdim. Bunlardan biri de Güneş Gazetesi'nde Şansal Büyüka'nın müdürlüğünde birlikte çalıştığım sevgili Hüsamettin Acar'dı.
Öğrendim ki Hüsam ağabeyimiz spor medyasından derlediği birbirinden neşeli anıları Spor Basınında Ofsayt Olaylar: Bombalar adlı kitabında bir araya getirmiş. Hemen alıp, iki saatte yutar gibi bitirdim. Onun şahane satırlarıyla, bazılarına bizzat şahit olduğum komik olayları yeniden hatırlayıp, 80'li 90'lı yılların Bab-ı Âli'sine doğru keyifli bir yolculuğa çıktım. Ama kitabın pek çok yerinde de spor medyamızın perişan haline ağıtlar yakasım geldi.



Eh öyleyse, kitaptan bir bölümü fragman niyetine paylaşma zamanıdır. Hikaye, Türk Haberler Ajansı'nda yıllarca birlikte çalıştığım merhum Fethi Uzun (Dayı Fethi) ile ilgili. Dayımızın en önemli özelliği, fotoğraf makinesinin netlik ayarını objektiften değil, ileri geri sallanarak yapmasıydı. Zira kafası her daim iyiydi. İşte ışıklarda uyumasını dilediğim Dayı Fethi ile ilgili o anı:
Rahmetli Fethi Uzun (Dayı Fethi) ve birçok gazeteci grubu Almanya'da bir lokantada yemek yiyecekler. Arkadaşları Fethi Uzun'a takılır: "Haydi göster hünerini de şu yemekleri söyle bakalım." Fethi Uzun yerinden fırlar ve geçer garsonun karşısına: "Çorbakos" der, çorbalar gelir. "Köftekos" der, köfteler gelir. "Tatlıkos" der, tatlılar gelir. Arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında Fethi Uzun havasını basar: "Ben olmasaydım aç kalırdınız, aç." Tam o sırada garson yanlarına yaklaşarak söylenir:
"Ben Türk olmasaydım siz çorbakosla, köftekosla karnınızı zor doyururdunuz..."

Ajda'yı eskitmek kolay mı?
Son zamanlarda yapay zeka marifetiyle insanları dijital ortamda yaşlandırmak pek moda. Geçen hafta bu yöntemle pek çok ünlü, bir kaç saniyede zamana yeniliverdi.



Ancak içlerinde biri vardı ki bu işlem sırasında yapay zekanın bile beynini yaktı. Yıllara meydan okuyan Ajda Pekkan, adeta yapay zekaya da meydan okudu. Süperstarımız sadece "bir nebze" yaşlandırılabildi. O haliyle de güzel, zarif ve alımlı olmasını bildi.
Allah nazarlardan saklasın...

Futbol budur!
Bu maç, seyretmeyene nasıl anlatılır ki? Önce ev sahibi 2-0 öne geçiyor. Sonra deplasman takımı 3-2 üstünlük sağlıyor. Maç böyle bitecek sanılırken Palmer diye bir adam çıkıp iki gol daha atıp hattrick yapıyor. Chelsea: 4 M.United: 3...
Kendinden geçen spiker Ali Okancı ağlıyor: "Bu maç hiç bitmesin, sabaha kadar sürsün, ben anlatmaya razıyım..."
Hakeme hiç itiraz yok. Her akın gol pozisyonu. Hakemi kandırmayı, penaltı aşırmayı, yerde dakikalarca yatıp rakibin hızını kesmeyi düşünen, aut atışını 2 dakikada kullanıp zamandan çalmaya kalkan tek bir futbolcu yok.
Bizim ligin kalitesizliğinden şikayetçiyim ama sadece şu Premier League için Digitürk'e ödediğim her kuruş helal-i hoş olsun.
Şimdi gel de sadece adı "Süper" kalmış, daha oynanmadan pert'e çıkmış bugünkü kupa maçına 90 dakika boyunca tahammül et...

Zap'tiye
Gaziantep'te sokak köpeğini öldüren insan müsveddesi, yetmezmiş gibi zavallıyı at arabasının arkasına bağlayıp sürükledi. O da yetmedi, vahşetini sosyal medyada canlı yayınladı. Ne zaman? 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde...

Gaf kürsüsü
Bahar dizisinde Bahar'ın Timur'un odasına girdiğinde üzerindeki gri bluzun rengi birdenbire beyaza döndü.

Ne demiş?
"Zafer bey lütfen kafanızı kaldırıp merhaba der misiniz?" (Hande Fırat, CNN Türk'te kafasını cep telefonundan kaldırmayan konuğu gazeteci Zafer Şahin'i uyarıyor)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA