Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Atatürk'ün türküsü bir aşkı anlatıyor

Tarık Akan, Mehmet Yaşin'in programında elinde Atatürk'ün sesinden bir türkü kaydı olduğunu söyleyince hemen akşamına ana haberler de konuyu gündemine aldı. Konuyla ilgili kişiler konuştu; böyle bir kaydın Atatürk'ün yaşadığı dönemde teknik olarak mümkün olmadığını söylediler. Ve nice sonra Can Dündar'ın açıklamasıyla anladık ki; 'Çalın Davulları' türküsü yeni bir kayıtmış. 1998 yılında bir belgeselde kullanılmış, sonra da 'Mustafa' filminde... Ve türküyü de Dündar'ın ekibinde olan bir kameraman seslendirilmiş. Ama... Can Dündar konuşana kadar herkes çok heyecanlıydı. Ben de tabii. İnternete girdim, türkünün sözlerini buldum, hikayesine göz attım. Beyaz'ın programına konuk olan Gülay'ın yorumuyla dinledim. Hızımı alamayıp bir de Kubat'ın sesine kulak verdim.

SELANİK TÜRKÜSÜ PATLADI
Türkünün hikayesine gelince... Hikayenin iki ayrı versiyonu var. Birincisine göre Selanik'te Mehmet adlı genç düğününden 20 gün önce nişanlısının koleraya yakalandığını öğrenir. Nişanlısı Fitnat da düğünden üç gün önce ölür. İkinci versiyona göre koleraya yakalanan Mehmet'tir ve öleceğini bildiği için böyle bir ağıt yakar. Tarık Akan açıklamasıyla haberleri toz duman etti ama faydası da dokundu. Bakın kaç yılın Selanik türküsü patladı... Bilgi dağarcığımız zenginleşti. Yakında birinin albümünde görürseniz sakın şaşırmayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA