Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Raisa, Vanessa ve Ajda! Alice harikalar diyarında...

Hello Dergisi'nin kapağına bir baktım, Ajda Pekkan... Sanki geçmişten gelmiş gibi ama sanki biraz da bugün gibi... (Sanırım bana geçmişi çağrıştıran o muhteşem siyah pantolondu. Nostaljik bir havası var.) Aylardır konuşmuyorduk, "Sesini duyayım" dedim, aradım. Etel'le (asistanı) konuşurken, "Çekimdeki kıyafetler çok güzel, özellikle pantolona bayıldım" dedim. "Beğendiğine çok sevindim. Çünkü benim ikizlerin tasarımı" dedi. Etel'in, boyunca iki kızı olduğunu biliyordum ama hikayelerini de bu vesileyle öğrenmiş oldum...

86 DOĞUMLULAR
Kızlar ikiz... İsimleri Raisa ile Vanessa. Ajda'nın çekimlerinin styling'ini de yapmışlar. (Tabii Ajda'nın denetiminde. Onun yaptığı iş her ne olursa olsun kendini yüzde yüz birine teslim etmesi mümkün değil. Makyajını bile kendisi yapıyor.) 86 doğumlu ikizler, ilköğrenimlerine başlamadan resim ve heykel dersleri almışlar. Sonra resme ağırlık verip Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ne devam etmişler. Üniversiteyi ise London School Of Fashion and Art'da okumuşlar. Ama okulu bitirememişler, Vanessa ciddi bir kaza geçirince Türkiye'ye dönmek zorunda kalmışlar. İkizlerin tasarımları, Blender, Midnight Express ve Building'de satılmaya başlamış. Ayrıca dergi çekimlerinde styling yapmaya başlamışlar. Ve moda dünyasında böyle küçük adımlarla yürürken kendi ifadeleriyle kendilerini bir anda 'bir süperstarın büyülü dünyası'nda bulmuşlar.

İŞİNİZ ÇOK ZOR!
Ajda Pekkan sizin için ne ifade ediyor diye sordum; "Çok mutluyuz. Bize kendimizi adeta 'Alice Harikalar Diyarında' gibi hissettiriyor. Onun sanatçı kimliğine hayrandık ama kendisini tanımak bambaşkaymış" dediler. Evet, mesleki kariyerlerinin başında Ajda'nın dünyasına girebildikleri için çok şanslılar ama ben onlara işlerine sıkı sıkıya sarılmaları adına bir küçük uyarıda bulundum; "İşiniz çok zor." "Kimin karşısında olduğumuzu tabii ki çok iyi biliyoruz" dediler. "Ajda Pekkan'a fikirlerimizi sunarız ama kabul ettirmek tabii ki kolay değil. Çünkü o hayatın bütün zevklerini, renklerini ve şıklıklarını kendi rafine süzgecinden geçirip kendine en çok yakışanı, en doğruyu buluyor. Bu da Ajda Pekkan farkı" dediler. (Formülü çözmüşler!) Konuşmanın ardından birlikte bir fotoğraflarının olup olmadığını sordum; bana üçlü bir fotoğraf gönderdiler. Ajda'nın kızları büyülememesi mümkün mü? Baksanıza! (Raisa ile Vanessa'nın atölyelerine mutlaka gitmem gerek diye düşünüyorum.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA