Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

İstanbul'da 40 gün 40 gece alışveriş ve eğlence

İstanbul, soğuk ve yağışlı bir havayı ardında bıraktı. Günler uzuyor.
Güneş yüzünü gösteriyor. Çiçekler, çimenler; bahar geldi diyor.
Daha ne olsun...
Ruhumuzun pası siliniyor.
Şehir bize muhteşem bir birliktelik vâdediyor. Evet, cuma günü, İstanbul'da 40 gün 40 gece sürecek bir alışveriş ve eğlence festivali başlıyor. Çok mu önemli?
Evet, çok önemli...
Ağustos sıcağına rağmen arkadaşımın önerisine balıklama atlayıp alışveriş için Dubai'ye gitmiş bir insanım ben...
Sadece ben mi; alışveriş festivali dönemlerinde (Ocak-Şubat) Dubai'ye dünyanın dört bir yanından yüz binlerce insanın gittiğini duymadık mı? (Festivaller başladığından bu yana Dubai'ye alışveriş için 40 milyon turist gitmiş. Bu yıl 16'ncısı yapıldı.)

BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI
Alışveriş demek, turizm demek aynı zamanda... Ekonominin çarklarının dönmesi demek... Bu şehirde yaşayan binlerce insana yeni iş kapısı demek...
Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği himayesinde yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TİM destek veriyor.
18 Mart'ta başlayacak bu etkinlik, 26 Nisan'a kadar sürecek. İstanbul'la ilgili Ortadoğu'nun Paris'i ya da New York'u gibi benzetmeleri sevmiyorum ben. İstanbul, İstanbul'dur. Dünyada eşi benzeri yoktur. Gelen yabancı konuk İstanbul'dan büyülenir, bir daha gelir, bir daha gelir.
Bu alışveriş festivaliyle İstanbul yine yüz binlerce yabancının gönlüne taht kuracak, insanlara 'bugüne kadar niye buraya gelmedik' dedirtecek.
Ve bakın, 40 gün boyunca neler olacak?
Alışverişlerde ciddi indirim oranları uygulanacak.
Alışveriş merkezleri gece geç saatlere kadar açık kalacak.
Şehrin dört bir yanında eğlenceli aktiviteler gerçekleşecek.
Turistler ise tax free ile yüzde 30'u aşan indirim imkanlarıyla alışveriş yapma olanağı bulacak.
Açılış partisi ise İstinyePark'ta...
Bahara hazır mısınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA