Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Sanat nerede elitler orada!

Son aylarda sanatsal etkinlikleri takip etmekten yorgun düşen İstanbul'un elitleri, buna rağmen Timur Kerim İncedayı'nın resim sergisinin açılışında sanata ne kadar düşkün olduklarını bir kez daha gösterdiler

İstanbul'un elitleri bugünlerde sanat zehirlenmesi geçirmezse iyi! İstanbul Bienali ile başlayan ve sanat sezonunun da açılmasıyla ardı ardına gelen sanatsal etkinlikler, sanatın yakın takipçileri olan elitleri bitap düşürdü desem yeridir. Ama elitler, "sanat her şeye değer" diyerek her hafta en az iki-üç sergi açılışına katılmaktan da geri kalmıyor. En son Akbank Private Banking sponsorluğundaki Timur Kerim İncedayı sergisinin açılışında bir araya geldiler. Dünyaca ünlü Türk ressamımız Timur Kerim İncedayı'nın 'Sonsuzluğa Diyalog' adını taşıyan sergisi The Sofa Hotel'de açıldı. Serginin sponsoru olduğu için açılış davetini, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer verdi.

SPONSORDAN DOLAYI İLGİ ÇOK BÜYÜK OLDU
Hem önemli bir ressamın sergisi olması hem de davet sahibinin Dinçer çifti olmasından dolayı İstanbul'un elitleri davete büyük ilgi gösterdi. Cem Boyner'den Feryal Gülman'a, Bettina Hakko'dan Hamdi Akın'a kadar iş ve cemiyet hayatından kimi arasanız oradaydı. Bu kadar büyük ilgiyi ben en son Koç Holding'in verdiği İstanbul Bienali'nın açılış davetinde görmüştüm. Tüketim toplumunun resimle eleştirisi anlamına gelen 'Metropolismo' akımının Türk öncüsü olan İncedayı'nın bu sergisini, 23 Kasım'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA