Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Ağa Han'ın hazineleri SSM'de

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, amcası Sakıp Sabancı'nın kurduğu müzeyi dünyanın en önemli müzeleri arasına sokmayı başardı. Pablo Picasso, Rodin ve Salvador Dali gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) Türk sanatseverlerle buluşturan Güler Sabancı, yine görkemli bir sergiyi sanat tutkunlarının beğenisine sundu. Güler Hanım, en değerli İslam sanat eserlerini bünyesinde barındıran ve 2013 yılında Toronto'da ziyarete açılacak Ağa Han Müzesi'nin başyapıtlarını Türkiye'ye getirtmeyi başardı. İslam dünyasının Endonezya'dan Sicilya'ya, Endülüs'ten Çin'e uzanan farklı coğrafyalarda aynı döneme denk gelen yansımalarını içeren 'Ağa Han Müzesi Hazineleri' cuma günü sanat tutkunları ile buluştu.

PRENSES AMYN AÇILIŞA GELDİ
Güler Hanım, ilk kez halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede gerçekleşen sergi için, Sakıp Sabancı Müzesi'nde bir davet verdi. Davetin onur konuğu ise, Ağa Han Kültür Vakfı Başkanı Prens Amyn Ağa Han'dı. Sanat tutkunu elitlerin de akın ettiği sergide; seramik, ahşap, metal, kumaş gibi materyallerden yapılmış ve üzerlerinde Kuran'dan metinlerin yer aldığı objelerin yanı sıra, elyazmaları ve minyatürler de yer alıyor. Sergiyi, 27 Şubat 2011 tarihine kadar gezebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA