Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Benardete'nin malları mezatta

Ceri Benardete, geçen yıl vefat eden hayat arkadaşı Monik Benardete'nin yasını kısa tutup yeni bir aşka yelken açtığı için sosyeteden aforoz edilmişti! Neredeyse artık hiçbir davete çağrılmayan Ceri Bey'in yaklaşık 20 yıl önce vefat eden nikahlı eşi Jessie Eskenazi Benardete'nin yıllarca biriktirdiği koleksiyonunun müzayedede satışa çıkacağını duydum. Doğrusu başta, Ceri Bey'in maddi anlamda sıkıntıya girip bu yola başvurduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım! Jessie Hanım'ın 260 eserden oluşan koleksiyonunu, kızı Yasemin Benardete Ekici ile oğlu Aksel Benardete satmaya karar vermiş. Jessie Hanım'ın büyük özenle topladığı 260 eseri, Alif Art'ın 6 Mart'ta Esma Sultan'da düzenleyeceği müzayedede satışa sunulacak.

10 MİLYON LİRALIK GELİR ELDE EDİLMESİ BEKLENİYOR
Aralarında çağdaş ve klasik Türk sanatçılara ve dünyaca ünlü oryantalistlere ait tabloların, Osmanlı eserlerinin yer aldığı koleksiyonun muhammen bedelinin 8-9 milyon lira arasında olduğunu öğrendim. Zaten satıştan da yaklaşık 10 milyon lira bekleniyormuş. Müzayedenin lokomotifi ise 420 bin liradan satışa çıkacak olan Fahr El Nissa Zeid'in 'Figüratif Soyut' adlı eseri. 6 Mart'taki Alif Art'ın müzayedesi, yine kıran kırana bir kapışmaya sahne olacak gibi görünüyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA