Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Çağdaş sanatın mabedi NY’da Türk galerisi!

1996 yılında Türkiye'nin ilk kurumsal internet servis sağlayıcısı olan Fornet'i kuran; bunu Koçnet'e sattıktan sonra 1999 yılında Mynet'i hizmete açan Emre Kurttepeli, yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Üstelik Kurttepeli tereciye tere satacak, çünkü sanatın mabedi New York'ta çağdaş sanat galerisi açıyor. Fikir; Columbia Üniversitesi New York Endüstri Mühendisliği mezunu Kurttepeli'den çıkmış, Soyak Grubu Başkanı Erkut Soyak da, fikre bayılıp hemen ortak olmuş. Eşleri Maide Kurttepeli ve Aslı Soyak'ı da bu işe dahil eden ortaklar, Mel Dogan adında bir Amerikalı'yı da ortak almışlar.

GALERİNİN ADI 'CHELSEA 24'
Kurttepeli ve Soyak, en popüler sanat galerilerinin bulunduğu, New York'taki sanat mabedi Chelsea'de yer kiralamış. Buldukları yer, 24'üncü caddede olduğu için galerilerine de 'Chelsea 24' adını vermişler. Galerinin hazırlıkları için, Soyak çifti ve eşi ile New York'ta bulunan Maide Hanım ile konuştum; çok heyecanlıydı. Galeriyi Haziran'da açmaya çabaladıklarını belirten Kurttepeli, çağdaş Türk sanatçılarına da müjdeyi verdi... Galeri 24'te çağdaş Türk ressamların eserlerini de sergileyeceklermiş. Kurttepeli ve Soyak çiftinin bu girişimi beni de çok heyecanlandırdı. Bir ilke imza atan ortaklara kocaman bir alkış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA