Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

95 bin $'a uzaya çıkacak

VIP Turizm, Türkler'i roketle uzaya çıkaracak. Unique Travel Experience programlarına bir yenisini daha ekleyen VIP Turizm, 'Lynx Uzay Roketi' ile adrenalin dolu bir seyahatin satışına başladı.
SCX şirketinin, uzayın kapılarını açan Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm'in sahibi Ceylan Prinçcioğlu, dün uzay seyahatinin tanıtımını yaptı. Tanıtımda roketle uzaya çıkacak ilk Türk de belli oldu; Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal...
Şimdiye kadar 80 ülkede 200'ün üzerinde şehri gezen Ahu Aysal, roketle uzaya gitmek için 50 bin dolarlık kaporasını yatırmış bile. Aysal, 2014'te uzaya gitmeden önce 45 bin dolar daha ödeyecek.

"ARTIK UZAYLIYIM"
Uzaya çıkacak ilk Türk kadın unvanını alacak olan Ahu Aysal, "Küçüklüğümden beri hep hayalim vardı, uzaya gitmek isterdim. Hatta imkanım olsa uzayda kalmak dahi istiyorum. Benim için çok enteresan bir deneyim olacak. Ben kendimi dünyalı olarak görüyordum, artık uzaylı sayılırım" dedi.
Ceylan Pirinçcioğlu da, şu ana kadar dünyada 60 kişinin uzay bileti aldığını belirtip, "Türkiye'den ilk kontratı Ahu Hanım ile yaptık.
İlk yüze girmek için daha 39 bilet var. İlk yıl için 300 sefer yapılması planlanıyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA