Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Galataport yüzünden mahkemelik olacaklar!

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Limanı ihalesinde ipi, geçen yıl 702 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Doğuş Holding göğüslemişti. 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi kazanan Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, bu yılın başında da projeyi geliştirmek için yüzde 19 pay vererek Serdar Bilgili'yi ortak almıştı. Duydum ki, Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan bin 200 metrelik sahil şeridini kaplayan, 30 bin 175 metrekare açık, 78 bin 810 metrekare kapalı alana sahip Salıpazarı Liman Sahası'nda hareketlilik başlamış!

NARGİLECİLER BİRLİKTE MÜCADELE EDECEK
Ortaklar ilk adımı, 1952 yılında işletmeye açılan ve 1996'dan beri Celal Çapa'nın kiracısı olduğu tarihi Liman Lokantası'nı ve tarihi 110 yıldan daha eskiye dayanan Tophane'de nargile içme kültürünü bitirmek için atmış! Geçen ay, Celal Çapa'ya ve bölgede bulunan yaklaşık 15 nargile kafenin işletmecisine mekanlarını boşaltmaları için noterden ihtarname yollamışlar!
Ancak öğrendiğime göre; kiracıların çıkmaya pek niyeti yok! Celal Çapa, noter kanalıyla ihtarnameye cevap vermiş ve Liman Lokantası'nı boşaltmayacağını bildirmiş. Nargileciler de toplanıp bir hukuk bürosu ile anlaşmış ve hukuk savaşını başlatmış. Ancak görünen o ki, er ya da geç İstanbul'un nargilesiyle ünlü semti Tophane'de, nargile içme keyfi ve Liman Lokantası'nda yemek keyfi tarih olacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA