Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Sorbonne’da MBA yapacak

Sosyetik kadınların çoğu davet davet gezerken bazıları da var ki, ailesinden arta kalan tüm zamanını, eğitime, işe veya sosyal projelere harcıyor. Bir holdingin yönetim kurulu üyesi olan Levent Kocabıyık'ın eşi Kıvılcım Kocabıyık da işte o kadınlardan biri. İki çocuk (Melisa ve Kurt) büyüten Kıvılcım Hanım, bir yandan da hem çalışıyor hem de birçok dernek ve vakıfta aktif görev alıyor.



Kıvılcım Hanım'ın tüm bunların yanı sıra eğitime de devam ettiğini öğrendim. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Kıvılcım Hanım, University of Illinois Urbana-Champaign'de 'Sürdürülebilirlik', Yale Üniversitesi'nde 'İklim Değişikliği Uzmanlığı' eğitimleri alıp bir de üzerine İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünü bitirmiş.



Bunlar yetmemiş olmalı ki, şimdi de Paris'te Sorbonne Üniversitesi'nde Executive MBA Programı'na başlamış. İki yıl boyunca Paris-İstanbul arası mekik dokuyup diplomalarına bir yenisini daha ekleyecekmiş. Bunca şeyi bir arada yürütmek hiç de kolay değil, emek ve azim ister. Kıvılcım Kocabıyık'a kocaman bir alkış. Birileri de örnek alır inşallah.

YAKINDA MÜJDELİ HABER GELİR
Yeşilçam'ın 70'li yıllardaki ünlü çocuk yıldızı Menderes Utku, geçen yıl haziran ayında Lübnanlı sevgilisi Sura Zaatari ile Bodrum'da dillere destan bir düğünle evlenmişti.



Yıllarca evlilikten kaçan Menderes Utku'nun 59 yaşında damat olması, benim gibi herkes tarafından artık baba olmak istediğine yorulmuştu. Ancak aradan bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen müjdeli haber hâlâ gelmedi. Ancak ikisinin de çocuk istediğini ama henüz muratlarına eremediklerini öğrendim. Yakın zamanda müjdeli haberi alırız gibime geliyor, hadi hayırlısı...

ST. TROPEZ'YE YARIŞA GİTTİLER
Fransız Rivierası'nın en gözde yerlerinden St. Tropez'de şu sıralar, Les Voiles de St. Tropez yelken yarışları heyecanı yaşanıyor. Dünyanın en iddialı teknelerinin yelken açtığı bu geleneksel yarışta, Türkiye'yi Arkas Yelken Takımı temsil ediyor.



Ana branşları voleybol ve yelken olan Arkas Spor Kulübü'nün As Başkanı Bernard Arkas, eşi Funda Hanım ve yakın dostları Celal-Şebnem Çapa ile birlikte yarışı izlemek üzere St. Topez'ye gitti. Yarışan 600 takımın içinde tek Türk takımı olan Arkas Yelken Takımı'na başarılar diliyorum.

MİSAFİR AĞIRLAMAYI ÖĞRENDİLER!
İstanbul sosyetesi, önceki gün Osmanlı'daki ağırlama sanatını öğrenmek için bir araya geldi. Tarihi yarımadadaki tarihi bir hamamda düzenlenen etkinlikte, Saray ve Kültür Tarihçisi A. Çağrı Başkurt ile Gastronomi Danışmanı Elif Edes, Osmanlı'daki ağırlama sanatını ve kültürünü anlattı.



Döneme özel malzemelerle hazırlanmış kahvaltı eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, Osmanlı ağırlama sanatının simgelerinden Türk kahvesi ve lokumun tarihi yolculuğu da konuklarla paylaşıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA