Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Oprah ve İclal Aydın arasındaki fark

İclal Aydın, Türkiye'nin Oprah'ı oluyormuş. Aydın, 'Oprah'ın hayatını, bu işe nasıl başladığını ve çalışma biçimini yemiş yutmuş bir ekiple birlikte, yeni programını sunacakmış... Program yapımcıları İclal Aydın'ı bizim Oprah'ımız yapabilmek için çok çalışıyormuş... Aydın; "Kilo almam için beni baklava ve börek ile besliyorlar. Yakında kilo problemi olan sempatik zenci gibi görünmem için solaryuma gitmemi isterlerse şaşırmam" diye espri bile yapmış... Bu iddialı benzetmeyi yapmadan önce, bir durup Oprah'ın kim olduğunu tam olarak anlamak lazım...

EN ETKİLEYİCİ KADIN
Ben Oprah ile büyüdüm. 25 yıldır Amerikalılar'ı nasıl farklı düşünebilmeleri için eğittiğini, kendi hayatlarında çıkış noktası bulabilmeleri için ilham verdiğini şahsen izledim. Oprah'ı her gün saat 4'te izlemek, kendi hayat görüşüme de çok şey kattı zamanında. Ancak Oprah'ın kapasitesi, televizyon programı ile sınırlı değil. TV ve radyo kanalları, dergileri, yardım kurumları ile lider bir girişimci... 20'nci yüzyılda değerleri ve vizyonu ile Amerikalılar'ı onun kadar etkileyen bir insan daha yok. Amerika başkanlarından bile daha çok kredisi var. Time, Life ve Forbes dergileri Oprah'ı dünyada 'kendi jenerasyonunun en etkileyici kadını' olarak adlandırıyor. Bugün dünyaca ünlüler, liderler, Oprah Winfrey'in şovunda yer almaya can atıyor. Önerdiği kitaplar 'en çok satanlar' listesini altüst ediyor. Oprah tarafından onaylanmak, o yazarın kitaplarının en az 1 milyon daha fazla satacağı anlamına geliyor. Dünyanın her yerinde yaptığı yardımlarla sadece kendi varlığından harcadığı para 250 milyon doları geçmiş... Mehmet Öz, Dr. Phil, Rachel Ray ve Nate Berkus, Oprah'ın keşfettiği ve markalaştırdığı isimlerden sadece birkaçı... Bugün hepsinin kendi televizyon şovu var.

SKANDALSIZ YAŞIYOR
Oprah, 9 yaşında tecavüze uğramış, 14 yaşında doğurduğu bebeği ölmüş. Çok ağır yaşam koşullarında büyümesine rağmen insanlığını kaybetmeden en yükseğe tırmanan, gerçek bir başarı hikayesi... Hayat tecrübesi ile işlediği konuların iç yüzünü kavrayabiliyor. Kendini farklı göstermeden, milyonların düşüncesini şekillendiriyor. 20 yıldır hayatını aynı erkek ile paylaşıyor ve skandalsız yaşıyor. Yıllardır bir konuda bile yersiz bir yorum yaptığını duymadım. Kendini çok iyi bilen bir kadın. Ayrıca Oprah şovun sadece sunucusu değil, beyni... Stüdyoda binlerce kişiye hayat, ekran önünde milyonlara vizyon sunuyor. Amerika'da yerini dolduracak hiç kimse yok!

FARKI KENDİ OLABİLMESİ
Bu durumda İclal Aydın'a 'Türkiye'nin Oprah'ı' diyebilmek için Oprah'ı sadece televizyon şovu ile değil, bir bütün olarak büyüklüğünü görebilmek ve ona göre değerlendirmek gerekiyor... Bence; İclal Aydın'ın program yapımcıları daha dolu bir şov yapmayı planlıyorlarsa, Aydın'ı Türkiye'nin Oprah'ı değil, İclal Aydın'ı olarak tanıtmalılar. Oprah'ı taklit ederek değil, kendi inandığı ile daha 'gerçekçi' olur. Oprah'ın başarı hikayesinin başlangıç noktası bu: Kendisi olabilmesi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA