Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Ve Oprah veda etti!

Aman Allahım ne şovdu!!!
Düşünün; Oscar gecesini andıran bir veda şovu; sadece bir kişinin, Oprah'nın onuruna yapılıyor. Hiç sevilmediğini düşünen, taciz edilen, annesi tarafından terkedilen o küçük kız, yıllar sonra milyonların sevgisini kalbine sığdırmaya çalışıyor...
Bir insan bu kadar sevgiyi nasıl kaldırabilir?
Talk şov kraliçesi Oprah'nın veda şovunda Tom Hanks, Tom Cruise, Madonna ve Beyonce ilk sürprizlerdi. Ardından Will Smith, Halle Berry, Jamie Foxx, Aretha Franklin, Jerry Seinfield ve daha niceleri çıkıp, Oprah için hissettiklerini söylediler.
İnsanın kalbine gerçekten dokunan, Oprah'nın 25 yıldır kazandığı güveni ortaya çıkartan muhteşem bir geceydi.

TANRI'NIN İNSAN HALİ
Oprah'ı nasıl tanıyorsunuz bilmiyorum. Amerika'da bir çeşit 'Tanrı'nın insan hali' gibi görülüyor.
Şöyle söyleyeyim; Chicago Union Center Stadyumu'nda Oprah'nın veda gecesinin düzenlenmesi için Chicago Bulls basketbol takımı maçlarının gününü değiştirdi.
Chicago Bulls???
Yok böyle bir şey!
Barack Obama'nin dediği gibi; Oprah'dan etkilenmeyen, onun sayesinde hayatı daha farklı görmeyen bir Amerikalı yok!
Peki Oprah bizlere nasıl yaşamamız gerektiğini öğretirken, neden ona bu kadar güvendik? Neden 'Amaaan kişisel gelişim saçmalığı işte' demeden can kulağı ile dinledik?

GERÇEK BİR BAŞARI HİKAYESİ
Oprah, 9 yaşında tecavüze uğramış, 14 yaşında doğurduğu bebeği ölmüş. Sevgisiz büyümesine rağmen, insanlığını kaybetmeden en yükseğe tırmanan, gerçek bir başarı hikayesi...
3 milyar dolarlık servetine rağmen hala sıradan bir insanın özelliklerini kaybetmemiş bir kadın o.
Televizyonun en dürüst insanı.
Söylediğine inandırıyor, reyting için sahtekârlaşmıyor... Dolayısı ile programına çıkan herkes ona güvendiği için, en içten hallerini gösterebiliyor. Ben 20 yıldır Oprah'yı izliyorum ve kendim ile ilgili çok şey öğrendim onun sohbetlerini izlerken.
25 yıldır hem kendine, hem de izleyicisine terapi yaptı bu kadın!
Sadece sıradan insanların değil; liderlerin, sanatçıların da kendileri ve hayat hakkında daha üstün bir anlayış düzeyine sahip olmalarında, Oprah etkisi büyük! Şovu tam 150 ülkeye ulaşıyordu. Homoseksüellik, ırkçılık gibi el değmeyen konular onun programlarında ses buldu.
Geçmişinden utananlar, taciz edilenler onun sayesinde geçmişleriyle barış yapmayı öğrendiler.

HERKESE YARDIM ELİ UZATTI
Öğrettiği kadar eğlendirdi de...
Mesela 350 izleyicisini Avustralya'ya kendi ile birlikte tatile götüreceği sürprizini açıklarken; sahneye gerçek ebatları ile bir uçak maketi iniyor ve içinden pilot John Travolta çıkıyor ya da stüdyodaki bütün izleyicilerine araba hediye ediyor.
İşlediği konularla, ünlü konukları ile, kusursuz prodüksiyonlarla, 'Bu kadın Tanrı mı?' dedirtecek sürprizleri ile; izleyicisine hissetmeyi, hayal etmeyi, istemeyi, merak etmeyi ve inanmayı öğretti.
O kadar insanın hayatını değiştirdi, kim olduklarını, daha da önemlisi kim olabileceklerini gösterdi ki! Öğleden sonralarını Oprah ile geçiren Amerikalılar'ın hayatında bir boşluk olacak artık.
Hani vizyonuna güvendiğin bir kız arkadaşınla rahatça oturup, anlamlı bir sohbet edersin ve kendini birden daha iyi hissedersin ya...
İşte her gün saat 4'te Oprah ve ünlü konuklarını kendi evimizde ağırlıyorduk. Sanki yanı başınızda oturuyorlarmış gibi beraber gülüp, beraber düşünüyorduk. Oprah, kendini her zaman elinde mikrofonu olan bir izleyici olarak gördü.
Ve onca güç, Oprah'yı ilginç bir şekilde daha da 'insan' yaptı.
Bu hayatta en önemli şey; insanlığını kaybetmemek!
İşte Oprah bunu öğretiyordu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA