Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Oscar kime gidiyor?

Yarın akşam 84. Oscar Ödülleri sahiplerini bulacak.
Bu yılki törenin en heyecanlı yönü; ne kıyafetler, ne Brad Pitt, ne de George Clooney...Billy Crystal'ın yıllar sonra tekrar sunucu olması; Clooney ve Pitt'in aynı kategoride yarışıyor olmasından bile daha heyecan verici benim için...
Şimdiye kadar yaptığı birkaç tanıtım videosuna bakarsak, espri anlayışından hiçbir şey kaybetmemiş Crystal.
Bunca yıldır ondan daha komik ve seyircisinin ne istediğini anlayan bir sunucu daha çıkmadı.
Yıllar önceki performansları ile hafızalarımıza öyle bir kazınmış ki, daha sahneye adım attığı anda güleceğimizi biliyoruz. TV Guide'da şovun iki saate indirildiğini gördüm.
İnşallah doğrudur. Eğer öyleyse, bol Clooney'li, Pitt'li, Streep'li ve de Crystal'lı Oscar'ın tadı tam damağımızda kalacak.
Adaylara gelince; önceki yıllarda bütün tahminlerim doğru çıkmıştı. Bu yılki durum öyle bir at yarışına döndü ki tahminler biraz şansa kalacak gibi...
İşte benim tahminlerime göre kazanacaklar ve şansı olanlar:

EN İYİ FİLM
Adaylar:
'Artist', 'Senden Bana Kalan', 'Extremely Loud & Incredibly Close', 'Duyguların Rengi', 'Hugo', 'Paris'te Geceyarısı', 'Kazanma Hırsı', 'Yaşam Ağacı', 'Savaş Atı'.
Oscar'ı kazandıran filmler genelde izleyicisi ile duygusal bağ kuran filmler. Yukarıdaki filmlerden benim en hoşuma gideni; George Clooney'nin başrolünü oynadığı ve 5 dalda aday olan 'Senden Bana Kalan-The Descendants' filmi. 'Ne zaman bitecek?' diye saatime bakmadan geçirdiğim sayılı filmden biri. Karısı ağır bir kaza geçirip komaya girdikten sonra, aslında aldatıldığını öğrenen bir adamın komik ve kalbe dokunan hikayesi...
Martin Scorsese'nin yönettiği 'Hugo' ise 11 dalda aday gösterildi.
3 boyutlu film, görsel yönüyle tam bir başyapıt ama yapma bir dünya...
10 dalda aday gösterilen Fransız film 'Artist' ise görsel açıdan 'Hugo'nun tam tersi. Sessiz ve siyah beyaz. Sinemanın ilk günlerine geri dönüyorlar. Sempatik bir film ama ben abartıldığı kadar beğenmedim.
Ben 'The Descendants'ı seçerdim ama oy hakkım yok maalesef!
Kim kazanacak? 'Artist'
Kimin şansı var? 'Hugo'

EN İYİ YÖNETMEN
Adaylar:
Michel Hazanavicius- 'Artist'
Alexander Payne- 'Senden Bana Kalan'
Martin Scorsese- 'Hugo'
Woody Allen- 'Paris'te Geceyarısı'
Terrence Malick- 'Yaşam Ağacı' Genelde en iyi film ve en iyi yönetmen aynı filme gidiyor.
Kim kazanacak? Michel Hazanavicius
Kimin şansı var? Martin Scorsese

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Adaylar:
Demi Bichir- 'Daha İyi Bir Yaşam'
George Clooney- 'Senden Bana Kalan'
Jean Dujardin- 'Artist'
Gary Oldman- 'Köstebek'
Brad Pitt- 'Kazanma Hırsı' George Clooney ve Brad Pitt bence bu filmleri ile simdiye kadarki en etkili rollerini oynamışlar. 'Köstebek-Tinker Taylor Soldier Spy' filminin en iyi filmler arasında aday olmamasına şaşırdım. Gary Oldman bu filmde çok iyiydi. Ama Jean Dujardin, sessiz filmindeki tavırları ile o kadar sempatik ki; Clooney de, Pitt de onu durduramayabilir.
Kim kazanacak? George Clooney
Kimin şansı var? Jean Dujardin

EN İYİ KADIN OYUNCU
Adaylar:
Glenn Close- 'Albert Nobbs'
Viola Davis- 'Duyguların Rengi'
Rooney Mara- 'Ejderha Dövmeli Kız'
Meryl Streep- 'Demir Leydi'
Michelle Williams- 'Marilyn ile Bir Hafta' Viola Davis, 'Duyguların Rengi-The Help' filminin kalbiydi.
Demir Lady Margaret Tatcher'i canlandıran Meryl Streep ve Marilyn Monroe performansı ile ne kadar yetenekli olduğunu tekrar ispatlayan Michelle Williams arasında bir seçim yapmak gerçekten zor. Ama Meryl Streep en son 'Sophie'nin Seçimi' ile 1982'de Oscar'ı almış. 17 adaylıktan sonra yeni bir Oscar için avuçları kaşınmaya başlamıştır.
Kim kazanacak? Meryl Streep
Kimin şansı var? Viola Davis

YARDIMCI OYUNCULAR
Erkek adaylar arasında bence kesinlikle Christopher Plummer'dan başka hiç kimsenin şansı yok! En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayları arasında ise beni heyecanlandıran tek bir isim bile yok. Ama bence Octavia Spencer kazanır, Melissa McCarthy'nin de bir şansı olduğunu söyleyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA