Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Evlilik ve yalnızlık arasındaki ince çizgi

İki kişi... Yıllar boyu beraberlik...
Zamanla ya karşınızdakini görmeyi bırakıyorsunuz...
Ya da daha çok sinir olduğunuz yönlerini görüyorsunuz...
Büyük bir aşkla bile evlenmis olsanız, aradan geçen yıllar sabrınızı, dayanıklılığınızı ve iç dünyanızı sürekli test ediyor.
Genelde erkek; kadının iletişim ve romantizm ihtiyacını karşılayamazken, kadın da erkeğin hobilerini, işe ilgisini ve özgürlük ihtiyacını tehlikeli ve bencil görür.
Yani kadını kadın, erkeği erkek yapan özellikleri karşılıklı olarak birbirlerini rahatsız etmeye başlar.
Aradığını bulamadığını düşünen her iki taraf, girdikleri güç çekişmesi ile genetik, psikolojik ve fizyolojik farklılıklarını düşünmeden birbirlerini değiştirmeye çalışırlar...
Doğru olma ihtiyacı, suçlama, çekişme ve rekabet... Sonuç; duygusal mesafe...
Ama çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmadan önce fark edemedikleri bir nokta var; erkeğin, kadının haklı olduğunu anlaması...

İLETİŞİM ŞART! İLİŞKİDE
iletişim yoksa bitmeye mahkumdur.
Öte yandan erkek de haklıdır. Yeteri kadar özgürlük yoksa ilişki nefes alamaz.
Çoğu ilişkide esas sorun, insanın başlangıçta 'aptal bir seçim yapmış olması' değil. Sadece çiftleri birbirlerine ilk başta çeken sebepler, zamanla önemlerini yitiriyor. İlişkinin ilk döneminde önemi olmadığı düşünülen bazı şeylerse ilişki sürecinde daha çok önem kazanıyor.
Yıllarca mutlu bir evlilik sürdürdüğünü söyleyen çiftlere sırlarının ne olduğunu hep sorarım...
Aldığım cevap hep aynı: Kendilerine ait zamanın ve alanların olması...

DANS ETMEYE BENZİYOR
Onlar ilişkilerini belirli kurallara veya standartlara bağlayarak sabote etmiyorlar. Mükemmel bir ilişki peşinde değiller. Öte yandan çok rahat ve sorumsuz da değiller.
Sadece birbirleri ile rakip olmadan yaşamayı öğrenebilmişler. Hem birbirlerini sıkmadan hem de uzaklaşmadan sevmenin dengesini bulabilmişler.
Uzun lafın kısası, erkek ve kadın beyninin ne kadar farklı düşündüğünü, hatta sevdiğini fark etmek ve kabul etmek uzun süre alıyor.
Bir yerde okumuştum, "Düzeyli bir ilişkide iletişim dans etmek gibidir" diye.
Siz bir adım öne, o bir adım geriye. O bir adım öne, siz bir adım geriye. Ayaklarınız çakıştığı anda harmoni kaybolur, dans berbat olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA