Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Kahvaltıdan sonra midem ekşiyor

Kahvaltıdan sonra, midemden ağzıma ekşi sular geliyor. Poğaça ve simit gibi şeyler yediğimde şikayetlerim artıyor. Ne yapmalıyım? Eda M./Adana

Görmeden tanı konamayacağım için sizin sorunuza şöyle cevap vermeliyim; eğer bir hekim size daha önce mide reflünüz olduğunu söylediyse, yukarıda saydığınız yiyecekler şikayetlerinizi artırıyordur. Susam, kimyon, pastanelerde kullanılan ucuz yağlar, çiğ soğan, sigara, kahve, narenciye suları, domates, kızartmalar, kolalı içecekler, şarap ve çikolata gibi yiyecekler; asitli maddelerin yemek borusuna kaçmasına ve bu bölgeyi tahriş etmesine sebep olur. Kendinizi test edip, bu tür gıdalardan uzak durun.

Sağlıkla ilgili sorularınızı SMS (cep telefonu mesajı) yoluyla 4122-ETU'ya iletebilir ya da saglik@sabah.com.tr mail adresine yazabilirsiniz. Ailenizin doktoru sizin için yanıtlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA