Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

4. Boğaziçi Film Festivali’nde bu etkinlikleri kaçırmayın

Sabah ve Daily Sabah'ın medya sponsoru olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Slovenyalı yönetmen Ziga Virc'in 'Houston, Bir Sorunumuz Var!' filminin gösterimiyle başladı. Türkiye'nin yenilikçi festivallerinden 4. Uluslarararası Boğaziçi Film Festivali'nin etkinlik programı da dopdolu! Merakla beklediğim etkinliklerin başında; senaristlerin el kitabı olarak bilinen 'Story' kitabının yazarı Robert McKee'nin semineri var. McKee, üç gün boyunca 'TV Dizisi', 'Komedi' ve 'Love Story' başlıkları altında konuşacak. McKee, 1984'ten beri 100 binin üzerinde öğrenciye ders veren, öğrencileri arasında 60 Oscar ödülü sahibi bulunan bir efsane. Gişe rekortmeni 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serilerinin yönetmeni Peter Jackson ile 'Melekler ve Şeytanlar', 'Da Vinci Şifresi', TV serisi 'Fringe'in senaristi ve bütün dünyada çok ses getiren 'Paranormal Activity' serisinin yapımcısı Akiva Goldsman; McKee'nin öğrencileri arasında.

YÖNTEM'İN USTALIK SINIFI
Robert McKee'nin üç günlük seminer maratonunun yanı sıra festival boyunca alanında usta isimlerin atölyeleri, paneller ve söyleşiler de ücretsiz olarak katılımcılarını bekliyor. Deniz Akçay'dan senaryo atölyesi, Mustafa Preşeva'dan kurgu atölyesi, ödüllü oyuncu Sumru Yavrucuk'tan sessiz oyunculuk atölyesi gibi birçok seçkin atölye programı, genç ve meraklı sinemacıları bekliyor.
Ayrıca 'Senaryonuzu Neden Reddettik?', 'Türkiye'de ve Dünyada Belgesel ve Kısa Film Algısı' gibi paneller var. Bunların yanı sıra İbrahim Eren'in konuşmacı olarak katılacağı 'TRT ve Sinema Vizyonu' ve Selçuk Yöntem'in 'Bir Ustanın Gözünden Oyunculuk' başlıklı söyleşisi de kaçırılmamalı.
Meraklısına; Selçuk Yöntem'in ustalık sınıfı, 15 Kasım'da, 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

DARBE VE TÜRK SİNEMASI
Herkesin ailesi ve çocuklarıyla katılabileceği bir etkinliği hayata geçirmek isteyen festival, 'Bu yıl 15 Temmuz'a seyirci kalmadık' diyerek darbe ve demokrasi ile ilgili dünya üzerinde yapılmış filmlerden oluşan bir seçkiyi de izleyiciyle buluşturuyor. 'Darbeler ve Türk Sineması' paneli, yarın 12.00-14.00 saatleri arasında The Marmara Pera'da.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA