Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Recep İvedik 5’i izleyen Y jenerasyonu kimler?

Dünya genelinde genç kuşaklar X, Y, Z kuşakları olarak adlandırılıyor. Benim de içinde olduğum ve son dönemde adını sıkça duyduğumuz Y kuşağı hakkında son dönemlerde çok fazla konuşmalar, haberler ve bilgilere rastlar olduk. Sinemia'nın yaptığı son araştırmada da vizyona girdiği tarihten itibaren rekor üzerine rekor kıran 'Recep İvedik 5'in izleyici profili ortaya çıkmış. Filmin hitap ettiği ana kitlenin Y jenerasyonundan erkekler olduğu görünüyormuş. Peki ya kim bu Y jenarasyonu? Efendim şöyle diyor araştırmalar: Y nesli, 1980-1999 arası doğanlardır. Y neslinin en yaşlısı 33, en genci ise 14 yaşındadır. Kuşaklar arası farklılığın en çok hissedildiği nesil özelliği taşır.

Y NESLİ OTORİTE TANIMIYOR
Çünkü onlar bağımsız olmayı seviyorlar, özgürlüklerine düşkünler ve iş yaşamlarında da farklılar. Belirlenen mesai saatleri arasında çalışmayı sevmiyorlar.
Y kuşağı; çok farklı kişisel özellikler taşıyor ve özellikle üniversitelerden yeni mezun olanları kapsıyor. Y neslinin uyumsuz olduğu, kendisinden farklı düşünenleri acımasızca eleştiri yağmuruna tuttuğu da bir gerçek. Bu durum aşırı bireyci olmasından ve otorite tanımamasından kaynaklanıyor.



ŞAHAN BUNA GÖNDERME YAPAR
En dikkatimi çeken de, bu nesil kural tanımıyormuş; bak bak bak... X, Y, Z diye ayırıldıkları yetmiyor bir de nesil araştırması adı altında kişinin huyuna, suyuna, geleceğine, yapacağına, yaptığına, asiliğine, her şeyine karışıyorlar. Şahan Gökbakar, inşallah 'Recep İvedik 6' filminde; Amerikalılar'ın nesilleri sınıflandırma işlemlerinin son ürünü olan baby boomers, X, Y ve Z jenarasyonuyla ilgili yapılan komedi araştırmalarına güzel bir gönderme yapar. Ayrıca 'Recep İvedik 5'i en çok Y jenarasyonu izlese de X'i de, Z'yi de aynı oranda mutlu etmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA