Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

50 genç sanatçıdan 500 eser

Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı ulaşılabilir sanat etkinliği olan Mamut Art Project, 50 genç ve bağımsız sanatçının 500 eserini sanatseverlerle buluşturdu. Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşen Mamut Art; sanat dünyasında engellere takılan birçok gence eserlerini sunma imkanı vermesiyle diğer etkinliklerden ayrılıyor. Sergiyi gezerken en çok dikkatimi çekenler; İris Ergül'ün 'Yaşlı Dişi Sırtlan' heykeli, Gülhatun Yıldırım'ın 'Water' eseri, Beyza Çoruhlu'nun 'Maske: Persona'nın Ardında'sı ve 'Hallederiz İnş, Kooperatifi' adlı eserleri oldu.
Şehir yaşamı içinde sıradanlaşan inşaat eylemine farklı bir bakış getiren 'Hallederiz İnş, Kooperatifi', serginin en eğlenceli eserleri arasındaydı. Can Görkem Halıcıoğlu'nun TOFAŞK fotoğrafları da sergiyi gezen herkesin beğenisini topladı. TOFAŞK bölümünde; TOFAŞ otomobil ve modifiye tutkunlarının hayat hikayeleri, otomobilleriyle kurdukları ilişki, sosyal etkinlikleri ve yaşam tarzları konu alınıyor.
Rasim Aslan'ın 'Savaş Arabaları' ise en duygusal bölüm... Genç sanatçı, bu bölümde yer alan fotoğrafların tümünü, Şubat 2015'te IŞİD'in Kobane'ye saldırdığı dönemde çekmiş. İki ay Kobane'de kalan Aslan, şehrin terk edilmiş araba mezarlığını fotoğraflamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA