Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Film gösterimlerine bisikletle gittiler

İtalya'da bu yıl 74'üncüsü düzenlenen, ABD'li yönetmen Alexander Payne'nin yönettiği 'Downsizing'in gösterimiyle başlayan Uluslararası Venedik Film Festivali, dün akşamki ödül töreniyle sona erdi. Lido Adası'nda gerçekleşen, dünyanın dört bir yanından yıldızları ağırlayan festivali yerinde takip ettim. Son yıllarda Oscar Ödülleri'nde büyük başarı elde eden, yılın en iddialı filmlerinin ilk gösterimlerinin gerçekleştirildiği festival, bu yıl da Oscar'a birkaç film gönderecek gibi görünüyor.
Annette Bening'in başkanı olduğu ana yarışma jürisinin bu yıl işi zordu çünkü ilk günden beri filmlerle ilgili tartışmalar bitmek bilmedi. Bu tartışmalardan jürinin etkilenmemesi pek mümkün değil. Jennifer Lawrence'ın Javier Bardem'le birlikte oynadığı; annelik, Katoliklik ve insanla ilgili pek çok konuya yer veren 'Anne' (Mother) filmi; beğenildiği kadar eleştiri de aldı, hatta yuhalandı. 'About Schmidt', 'Sideways', 'Nebraska' ve 'The Descendants' gibi filmlerden tanıdığımız Alexander Payne'nin yeni filmi 'Downsizing' de tartışmalara sebep oldu. Film, Norveç'teki bir araştırma laboratuvarında, küçük beyaz fareyi minyatürleştirmeyi başaran bilim adamlarının sevinciyle başlıyor. Öyküsü kimi eleştirmenler tarafından ilginç bulunurken, kimileri 'TV dizisi mi bu?' gibi yorumlar yaptı.
George Clooney'nin yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunda Coen Biraderler'in imzası bulunan 'Suburbicon' ise karanlık bir suç filmi olarak Venedikliler'in ilgisini çekti. Paramount'un bu yılki en büyük merak uyandıran yapımlarından biri olan 'Suburbicon'un kadrosunda;
'Bourne' serisinin yıldızı Matt Damon, Oscar ödüllü oyuncu Julianne Moore, 'Deadpool 2'nun 'Cable'ı, Oscar adayı Josh Brolin ve Oscar Isaac var. Yönetmenliği tam not alan Clooney, vaktini çoğunlukla İtalya'da ve Como Gölü üzerindeki villasında geçiriyormuş.


Jim Carrey kırmızı halıda mimik şov yaptı.

NETFLIX TARTIŞMASI
Festivalin ikinci gününde izleyiciyle buluşan, Guillermo del Toro'nun yönettiği 'The Shape of Water', festivalde ödül alacağı kesin gözüyle bakılan filmlerdendi.
Bu yıl festivalde yer alan Türkiye yapımı tek film; yapımcı kimliğiyle tanınan Emre Yeksan'ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu 'Körfez'di.
'Körfez' aldığı övgülerle ülkesine mutlu dönen filmlerdendi.
Cannes Film Festivali'nde büyük tartışmalara sebep olan Netflix mevzusu, Venedik'te de devam ediyor. Buradaki genel tutum, Cannes'a göre daha yumuşak. Scorsese veya Coen Kardeşler, Netflix için bir film yaparsa, bunu reddedecek bir festival direktörü olamaz. Bu yeni duruma uyum sağlamalıyız' diyorlar.
Lido Adası'ndaki festivalde; sinema yazarı, oyuncu, yönetmen herkes, gösterimlere, workshoplara bisikletle gitti. Hatta bisikletini park edip kırmızı halıya geçip poz verenler bile vardı. Ben de geri kalmadım, bianele doğru bisikletimle hareket ettim. Bu yıl festivalin kırmızı halısı da filmler kadar konuşuldu. Her oyuncunun hayranlarına tek tek imza vermesi, piştisi, yuhalanması derken festival sona erdi. Akıllarımızda kalan Jim Carrey'nin kırmızı halıda binbir mimik şovu ve Jennifer Lawrence'ın yuhalanması oldu. Penelope Cruz'un güzelliği ise gerçekten tarifsiz; çığlık sesleri ne zaman yükselse, Penelope Cruz'un geçtiğini gördük.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA