Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Hobileri yüzünden başları belada

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün silahlı şarkı ve klipler sebebiyle gözaltına aldığı rapçilere yakın dostları Uzi ve Motive sahip çıktı: “Oyuncak olan Airsoft silahların gerçek gibi gösterilmesi kafa karıştırıcı. Eğer konu silah göstermekse, televizyonlar bu tarz filmlerle dolu!”

İstanbul'da gerçekleştirilen büyük çaplı operasyon, Türkçe rap müzik dünyasını salladı! Ünlü rapçi Heijan ve yanında iki şarkıcı, "Aynen" adlı müzik videosunda silah görüntüsü kullanıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Olayın ardından bir başka rapçi Muti hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Video klibinin çekimlerinde kullandığı kalaşnikof silahın, boncuk atan oyuncak silah Airsoft olduğu iddia ediliyor. Heijan ve Muti'nin klip görüntülerinde kullandıkları silahların sahte olduğunu özellikle gösterdikleri söyleniyor. Dostları, ünlü rapçi Heijan'ın katıldığı bir programda da Airsoft sporunu her hafta düzenli olarak yaptığını ve kullanılan silahların oyuncak olduğunu vurguladığı söyleniyor.



FATURALARI VAR
Konu hakkında ünlü rapçiler Uzi, Motive, Pango, Critical ve Canbay&Wolker da sosyal medyadan peş peşe açıklama yaptı. Konunun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirten rapçiler, Heijan ve Muti'ye sahip çıktı. Oyuncak silahların izin belgeleri ve faturalarını gösteren Uzi, "Bizi takip edenler bilir; aslında haftada bir katıldığımız bir etkinlik bu. Oyunda faturalı oyuncak silah kullanıyoruz" dedi.



MOTİVE:
UMARIM KONU HIZLICA ÇÖZÜLÜR
RAPÇİ Motive, "Doğan abiyi de, Muti abiyi de tanırım. Bu iki insanın hiçbir zaman bir örgütle ya da benzeri bir şeyle iç içe olduğunu görmedim ve öyle olduklarını düşünmüyorum. Kafa yapılarının da nasıl olduğunu az çok bilirim. Bahsedilen şeylerin içinde olacak insanlar olmadıklarını gözümle çok kez gördüm. Umarım bu olay hızlıca çözülür" dedi.



UZİ: TERÖRİST GİBİ GÖSTERİLMELERİ ÜZÜCÜ

Uzi; "Muti ve Heijan hakkında bir yakalama kararı çıkmış; gözaltı videolarını da izledim. Ancak, o silahlar aslında Airsoft yani oyuncak silah... Bizi takip edenler bilir; aslında haftada bir katıldığımız bir oyunda kullanıyoruz. Üstelik bu silahlar tamamen faturalı ve taşıma izni bulunan oyuncaklar... Evde gerçek, ateş alabilecek hiçbir silah ya da mermi bulunmuyor" ifadelerini kullandı.



Şiddet sahnelerine de gönderme yapan Uzi, "Eğer konu silah göstermekse silahlarla dolu sahnelerin çekildiği filmler var. Bu yaşanan olaylarda ağabeylerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Filmler her ne kadar senaryo ise her ne kadar gerçeğin içinden çekilmiş şeylerse bizim şarkılarımızda daha da gerçeğin içinden yapılmış şeyler. Bu insanlardan teröristmiş gibi bahsedilmesi üzücü" dedi.



CRİTİCAL, CANBAY, WOLKER:
BU BİR SPOR
Diğer ünlü rapçiler Critical, Canbay, Wolker ve Pango ise ortak bir açıklama yaparak rapçi dostlarına sahip çıktılar. Dört rapçi, "Doğan'ın evinde bulunan bütün silahlar spor ürünü, oyuncak. Tanıyan ve takip edenler Heijan ve arkadaş grubu içinde birçoğumuzun paylaştığı story'lerde arazi kiralayıp bu silahlarla oyun oynadığımızı bilir" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA