Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

20 yıllık dostlar aynı sahnede buluştu

Maslak'ta yer alan bir etkinlik mekanında önceki akşam izlediğim ve zihnimde uzun yıllar kalacak olan konserden bahsetmek istiyorum bugün size. Ünlü piyanist Fazıl Say ile şarkıcı Cem Adrian, 20 yıl aradan sonra ilk kez bir araya gelip son zamanlarda izlediğim en iyi sahneye imza attılar. 7'den 70'e her yaş grubunun katıldığı gece büyük ilgi gördü. Zaten konserin afişi paylaşıldıktan iki saat sonra tüm biletler tükenmişti. Böyle bir ilginin olması normal, bu ikiliyi aynı sahnede görmek çok zor.



İliklerimize kadar müziğin hazzını yaşadığımız, lezzetine doyamadığımız ve hiç bitmesin istediğimiz bir geceydi... Fazıl Say 'Kara Toprak' gibi kendi eserlerini, ilk gençlik zamanlarında ürettiği parçalarını çaldı önce. Ardından sahneye Adrian çıktı. Ünlü şarkıcı, 9 şarkı söylerken, Say da ona piyanosuyla eşlik etti. İkilinin performansı herkesi büyüledi.
Bu unutulmaz anların sadece 2 konserle sınırlı kalması çok üzücü... 10 gün üst üste konser verseler bile tek bir koltuğun boş kalmayacağından eminim.
Bu arada Say sahnede bir konuşma da yaptı, 2004'teki ilk buluşmalarından bu yana Adrian'ın müzik yolunda nasıl zirveye çıktığına değindi, onun için "Çok özel, özgün bir ses" yorumunda bulundu.



Size konserden ilginç bir not da ileteyim sevgili okurlar. Cem Adrian ve Fazıl Say'ın en büyük yetenekleri, onları dinleyenleri hipnoz edebilme güçleri olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha söylemek istiyorum, ben daha önce böyle bir performans görmedim. Binlerce insan öyle bir büyünün içindeydi ki sanki, konser esnasında çıt bile çıkmadı, hatta bırakın 'çıt'ı, izleyici sanki nefes bile almıyordu. Tek kelimeyle muhteşemdi. Böyle bir konser daveti için Volkan Bozacı'ya da teşekkür ederim.
Bu arada iki müzisyen bir ara kendi aralarında şakalaştı, Adrian'ın 20 yıl önce tarot baktığı günlere göndermeler yapıp "Gazetelere manşet verdik" diye espri yaptılar. Ama onların tarot falından dem vurup manşet verdik demelerine gerek yok, zira manşet zaten bu konserin ta kendisiydi.
20 yıl önce Fazıl Say gibi bir ustanın destek verdiği Cem Adrian, şimdilerde adının önüne üstadı ekletti bile. Tebrikler!



TEBRİKLER SEMİCENK'E
Seslendirdiği ve bestelediği şarkılarla dijital platformlarda zirveden inmeyen Semicenk, 'Karışık Kaset' adında bir arabesk albümü yayınladı. Şarkıların özenle seçildiği albümde kült arabesk parçaların yanı sıra daha az bilinen ama yeni düzenlemeleriyle Semicenk'e çok yakışmış eserler de var. Sevdiğim eski arabesk şarkıları günümüz aranjeleriyle Semicenk'in sesinden dinlemek bana büyük keyif verdi. Albümde yer alan 7 şarkının 4'ü trend'lerde ilk 10'da yer aldı. Geçtiğimiz günlerde verdiği dev konserde henüz 5 gün önce çıkan albüm şarkılarına herkesin eşlik etmesi de albümün karşılığını bulduğunun bir kanıtı oldu. Kısa sürede büyük işler başaran Semicenk'e büyük alkış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA