Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Grip aşısı sanılanın aksine gribe yol açmaz!

Grip aşısı olmak istiyorum. Ancak grip aşısı yaptıranların yine de grip olacağını duydum. Bu doğru olabilir mi? Aşıya gerek var mı? Hale C./ Ordu

İngiltere'de United Kingdoms Vaccination Program kapsamında 1000 kişi üzerinde yapılan yeni bir çalışma pek çok kişinin gribin ciddiyetinin farkında olmadığını gösterdi. Oysa grip; yarattığı halsizlik, bitkinlik, kas ve eklem ağrıları, öksürük, boğazda yanma gibi sorunlarla bir süre için sizi yatağa mahkum edebilen oldukça ciddi viral bir hastalıktır.

C vitamini alın
Gribin bağışıklık sistemi zayıflayanlarda ve önceden başka sağlık sorunu olanlarda daha ciddi problemlere yol açabileceğini de bilmeniz gerekiyor. Grip virüsünün zayıflattığı bağışıklık sisteminize bakteriler de hücum edebiliyor. Yüksek ateş, akciğer enfeksiyonları, nefes almada güçlük gibi sorunlar oluşabiliyor. İşte bu nedenle pek çok uzman gribi 'ayakta geçirmeye' çalışmamanızı, bol bol dinlenmenizi, sıvı almanızı, C vitamini, çinko ve ekinezya gibi bağışıklık sisteminizi destekleyecek vitamin, mineral ve bitkilerden faydalanmanızı öneriyor. Tüm bu sorunlardan korunmada her sene tekrarlanan grip aşılarının büyük bir önemi var.

Gribe yol açmaz
İngiltere'de yapılan bir çalışma her 20 kişiden birinin grip aşısının gribe yol açabileceğine inandığını ortaya koydu. Grip aşısının gribe yol açmadığını tekrar hatırlatmalıyız. Özellikle 65 yaşın yukarısındaki kişilerin ve yüksek risk grubundakilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini de belirtmeliyiz. Centers for Disease Control and Prevention bu yüksek risk grubunu; 50 yaşın üzerindekiler, şeker hastalığı, kalp-damar problemi gibi kronik sağlık sorunları olanlar, hamileler, altı aydan daha büyük çocuklar ve çocuk bakıcıları da dahil tüm sağlık personeli olarak belirtti. Bu kişilerin mutlaka aşı olması gerekiyor. Aşı olacaksanız doktorunuza danışmanızda fayda var. Grip aşısı olmak için ekim ve kasım ayları oldukça uygundur. Gribe karşı bağışıklığınızın oluşması için de iki hafta beklemeniz gereklidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA