Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Sanatın en yeni adresi: MOİ Sahne

1234 metrekareyle Türkiye'nin en büyük sahne alanına sahip olan MOİ Sahne, İstanbul'un kültür sanat dünyasına yeni bir soluk getiriyor

'Tiyatrolar kapanıyor, her yere alışveriş merkezi yapılıyor' diye dertleniyoruz belki ama alışveriş merkezleri de son derece modern ve donanımlı salonlarla kültür sanat dünyasına hizmet etmeye çalışıyor. Geçen yıl Başakşehir'de TEM otobanının hemen yanında hizmete giren Mall Of İstanbul Alışveriş Merkezi de tiyatro seyircisini unutmadı. MOİ Sahne'de 14 Ocak'tan beri birçok oyun tiyatroseverlerle buluştu. Dün, Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle Haldun Dormen'in 'Kibarlık Budalası' adlı oyununun sahnelendiği MOİ Sahne; iki ayda İstanbul'un en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olmayı başardı. Moi Sahne; 710 kişilik kapasitesi ve görsel sanat performanslarına uygun teknik alt yapısı ile Türkiye'nin ilk dört sahnesinden biri... MOİ Sahne; lokasyon olarak eğlence ve kültür sanat dünyasının uzağında kalmış gibi gözükse de aslında tiyatronun sadece Beyoğlu, Taksim ve Kadıköy'de değil, Başakşehir'de de yapılabileceğinin ve sağlam prodüksiyonlu oyunlar sahnelenince seyircinin de tiyatroya ilgi göstereceğini kanıtladı. AVM'nin Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Burcu Posul "Şehrin bu yakasında 4.5 milyon insan yaşıyor. Bölgede yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak, uluslararası standartlarda bir kültür sanat merkezini şehre kazandırmaktan çok mutluyuz" diye konuştu. MOİ Sahne'nin İstanbul kültür ve sanat yaşamına çok önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirten Posul şunları söyledi: "Mall of İstanbul, 168 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 350 mağazası olan bir AVM. 12 bin metrekarelik eğlence parkı Moipark, çocuklara tarih bilinci aşılamak için kurulan Osmanlı Müzesi Ottomanya ve üç bin koltuklu 16 salonlu sinema salonunun yanı sıra MOİ Sahne'yle de geniş bir kesimin ilgisini kazanmayı başardık."

EN GENİŞ KULİSE SAHİP

Moi Sahne'nin İstanbul'da oyun sahneleyecek mekan bulmakta zorlanan tiyatro toplulukları için de çok iyi bir alternatif olduğunu söyleyen Posul sözlerine şöyle devam etti: "Tiyatro ekipleri de oyun sahnelemek için yer arıyorlar. Burası onlar için çok büyük bir avantaj. Moi Sahne, 1234 metrekare oyun sahnesi alanıyla Türkiye'deki en büyük sahneye sahip. İstanbul'daki en yeni ve en geniş kulis de Moi Sahne'de. Haldun Dormen, Nilgün Belgün, Erkan Can gibi isimler burayı çok beğendiklerini söylüyorlar." 'Leyla'nın Evi', 'Alevli Günler', 'Bezirgan', 'Müziksiz Evin Konukları' gibi popüler oyunların sahnelendiği MOİ Sahne'nin tüm programları, seyirci ve ziyaretçi taleplerine göre belirleniyor.

NİSAN'DA DA PROGRAM DOLU

MOİ Sahne'de Nisan ayında da birbirinden güzel oyunlar sahnelenecek. 11 Nisan'da komedi oyunu 'Abim Geldi', 12 Nisan'da 'Bütün Çılgınlar Sever Beni', 18 Nisan'da 'Köpek Kadın Erkek', 19 Nisan'da 'Parkta Güzel Bir Gün', 25 Nisan'da ise Zübük oyunları seyirciyle buluşacak. Ayrıca, 3 Nisan'da Anjelika Akbar-Hakan Aysev, 10 Nisan'da Feridun Düzağaç, 17 Nisan'da Hüsnü Arkan, 24 Nisan'da da Birsen Tezer konseri olacak. Çocuklar için de özel bir program var. 'Küçük Prens ve Çiçek', 'Canım Kardeşim', 'Pepee', 'Alaadin'in Sihirli Lambası' gibi oyunlar da çocuklarla buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA