Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Dizide 'Zehra'yı yine kahramanı kurtaracak

'Kertenkele' dizisinde 'Zehra' karakterini oynayan Sera Tokdemir: "Dizimize yeni karakterler katılıyor. Seyirciyi komedi ve dramın iç içe geçtiği bir sezon bekliyor. Sosyal medyada sık sorulan 'Zehra başkasıyla evlenecek mi?' sorusuna ise cevabım şudur; Zehra'yı yine kahramanı kurtarır"

atv'de geçtiğimiz sezon başlayan ve sıcak hikayesiyle izleyicinin beğenisini kazanan 'Kertenkele', yeni bölümleriyle ekrana dönmek için gün sayıyor. Yönetmenliğini Cem Tabak'ın üstlendiği dizinin başrolünü Timur Acar'la birlikte paylaşan Sera Tokdemir'le yeni sezonu konuştuk. Tokdemir, geçtiğimiz Haziran ayında kaybettiği babası Ahmet Tokdemir'siz geçen günlerini de anlattı.

'Kertenkele', geçen sezon hep yüksek reytingler aldı. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz? Beklediğiniz bir şey miydi bu?
Maşallah diyelim. (Gülüyor) Öyle bir dönemdeyiz ki, 'Bu kesin tutar' dediğimiz projeler yayından kaldırılırken, 'İzlenmez' dediğimiz yapımlar çok izlenebiliyor. Tabii ki senaryoyu okurken bayılıp "Bu iş tutar" demiştim ama ne derece beğenileceğimizin cevabı seyircimizdeydi. 'Sette çok iyi anlaşıyoruz ve bu enerji ekrana yansıyor' gibi klişeleşmiş cümleler vardır. Ben bu söze katılıyorum, çünkü durumumuz tam olarak bu... Başarı, bana tek başına sonuçlanan bir şeymiş gibi gelmiyor. Bizimki senaristinden oyuncusuna, yönetmeninden yapımcısına, çaycısından ekibin her bireyine kadar kişisel başarıların toplamı sanırım. Başarının bağlandığı en güçlü taraf da tabii ki seyirci.. Onlar severse, devam edebilirsiniz.

Son bölümde 'Kertenkele'nin 'Zehra'yı kurtarmasını bekliyorduk. Dizide yeni sezonda neler olacak, biraz tüyo verir misiniz? Örneğin; 'Zehra' ile 'Kertenekele'nin aşkı nasıl şekillenecek? Siz onların aşkını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Aşk gerçek ise döner, dolaşır, gelir bulur seni... Onların aşkı da böyle işte. Yeni sezonda gerçekten lezzetli sürprizlerimiz var. Dizimize katılan yeni karakterler, yeni mekanlar, var olan karakterlerimizin dönüşümü gibi birçok farklı hikayeyle geliyoruz. Yine seyirciyi komedi ve dramın iç içe geçtiği bir sezon bekliyor. Sosyal medyada sık sorulan 'Zehra' başkasıyla evlenecek mi?' sorusuna cevaben; 'Zehra'yı yine kahramanı kurtarır diyelim...

OĞLUM BENİ ELEŞTİREBİLİYOR


En son yönetmen Kartal Çıdamlı'nın düğününde söylediğiniz Sezen Aksu şarkıları çok konuşuldu; sesiniz de çok beğenildi. Her ortamda şarkı söyler misiniz?
Şarkı söylemeyi çok severim. Kendi yazdığım sözlerim ve bestelerim de var. Bunlardan bir tanesini 'Hayat Devam Ediyor' dizisinde seslendirmiştim. İçimden gelirse, her ortamda şarkı söyleyebilirim. Neresi olduğundan çok, o an ne hissettiğim önemli. Düğünde de her şey çok doğal gelişti. Bir anda sahneye davet edildim ve seve seve söyledim. Beğenenler sağolsun. (Gülüyor)

Nerdeyse boyunuza yaklaşan bir oğlunuz var. Hayranlarınız anne olduğunuzu öğrendiklerinde nasıl tepki veriyor? Genç yaşta anne olmak nasıl bir his? Nasıl bir anne-oğul ilişkiniz var?
Canım oğlumla hem arkadaş, hem kardeş, hem de anne-oğuluz. Birbirimizi her anne-oğul gibi çok seviyoruz. Tartıştığımız anlar da oluyor, kardeş gibi olduğumuz da. Bazen ben ona kızdığımda korkuyor. Ama korktuğu için değil, benden korktuğu için ona çok gülüyorum. Genç yaşta anne olmak, onunla birlikte büyümek demekmiş. İnsan umarsızca çılgın bile olabiliyor. Mesela; sadece çocukların girebileceği bir oyun alanına ben de gizlice girip kaydıraklardan kayıp, kendimi plastik top havuzlarında kaybedebiliyorum. Gerçi bana göre insan, kaç yaşında hissediyorsa öyle davransın. Bunu bir kalıba sokmamak lazım.

Oğlunuzun yaptığınız işe yaklaşımı nasıl? Sizi dizinizi izleyip eleştirir mi?
Bir yıl öncesine kadar ben sete giderken "Yanımda ol" diyor; ben sete gidince de bana kızıyordu. Ama şimdi büyüdü; beni öperek uğurluyor. Döner dönmez "Yanıma gel, özledim" diyor. Eleştirileri olabiliyor, mesela çok çirkin olmuşsun diyebiliyor. (Gülüyor) Tarafsız ve dürüst olabilmesine çok seviniyorum. Bu yaz tatil yerini kendisi belirledi. Onun istediği yere gittik. Golfe başladı, yüzmeye devam ediyor. Beraber olduğumuz vakitlerde nereye gidip ne yapmak istiyorsa, onu yapıyoruz. Önemli olan az ama kaliteli geçirilen vakitler zaten.

GÜZEL UYUSUN KOMİK ADAM...

Dizi sezon tatiline girdikten sonra babanızı kaybettiniz. Bu durumu kabullenip babanızın yokluğuna alışabildiniz mi?
Babam ölmesine rağmen onu hep yanımda hissediyorum. Sadece ona dokunamıyorum. Tabii ki bedenine dokunmayı özleyip, ağladığım günler oluyor ama yine bunu tevekkülle yapıyorum. Bu dünyadan yolcu olan her insan için yapılacak tek şey; dua etmektir. Babamı yattığı yerden çıkarıp can veremeyeceğime ve yanına da ecelim gelmeden gidemeyeceğime göre onsuzluğa alışmak zorundayım. Babamın kızı olarak onu, ondan öğrendiklerimle ve şükürlü bir tebessümle yaşamaya çalışıyorum hep. Güzel uyusun cennetin en yakışıklı, en komik adamı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA