Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Oyunlardan oyun beğen!

2015-2016 tiyatro sezonu 1 Ekim itibariyle açıldı. Oyun Atölyesi, Moda Sahnesi, Tiyatrokare, Tiyatro Keyfi, Ekip Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatrosu prömiyerini yaptıkları yeni oyunlarıyla yeni sezona 'merhaba' dedi

Ağustos ayı boyunca oyun seçip provalar yapan tiyatro toplulukları için seyirciyle buluşma zamanı geldi. Bu sezonda hem şehir ve devlet tiyatrolarında, hem de özel tiyatrolardan birbirinden iddialı oyunlar sahnelenecek. Kazasız belasız bol seyircili bir sezon olsun, oyunculara ve emekçilere başarılar... Haydi, perdelerini açan belli başlı oyunlara göz atalım...

PERDELERİNİ AÇAN OYUNLAR
Geçtiğimiz sezon sahnelediği 29 oyunla 215 bin izleyiciye ulaşan İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), geçen yıllardan devam eden oyunlara ek olarak dört yeni oyunla (Cehennem, Tersine Dünya, İkinci Bölüm, Purnima ve Sırlar Ormanı ) birlikte toplam 26 prodüksiyonla tiyatro severlerle buluşmayı hedefliyor. İDT sezonu; Bülent Emin Yarar'ın tek kişilik performans sergilediği 'Hamlet', usta yazar Haldun Taner'in 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' adlı oyunu, 'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı' ve 'Ellerimin Arasındaki Hayat' adlı oyunlarla açtı. Detaylı programı istdt.gov.tr adresinden bulabilirsiniz.
Moda Sahnesi yılın en iddialı ekibiyle sahnelediği 'En Kısa Gecenin Rüyası' adlı oyunla seyircilerine 'Merhaba' dedi. Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı eserininin Kemal Aydoğan rejisiyle sahnelendiği oyunda; Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Ünsal, Melis Birkan, Beyza Şekerci, Ezgi Coşkun ve Timur Acar gibi isimlerden oluşan dev kadro dikkat çekiyor.
Shakespeare oyunu koyan bir diğer tiyatro da Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT). Alican Yücesoy'un genel sanat yönetmenliği görevine gelmesiyle hareket kazanan BBT, Tim Supple'ın yönettiği Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Yanlışlıklar Komedyası' oyunuyla sezonu açtı.
Oyun Atölyesi'nin yeni oyunu 'Köprüden Görünüş' de perdelerini açtı. Hira Tekindor'un yönettiği oyunda Bülent İnal da rol alıyor. Oyunun ilk dört günkü biletleri günler öncesinden tükendi.
Tiyatro Keyfi, Nilüfer Açıkalın'ın Cahide Sonku'yu canlandırdığı 'Cahide Müzikali'yle seyirciyle buluştu. Kemal Başar'ın yönettiği oyun, Türk sinemasının ilk kadın yıldızı ve ilk kadın yönetmeni olan Cahide Sonku'nun şöhretten sefalete uzanan hayatını anlatıyor.
Nedim Saban'ın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Tiyatrokare'nin yeni oyunu 'Fosforlu' da dün Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yaptığı galayla sezonu açtı. Aslı Varlıer'in 'Fosforlu' karakterini canlandırdığı oyun, yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Ekip Tiyatrosu'nun ödüllü komedisi 'İki Kapılı Ev', Caddebostan Kültür Merkezi'nde sezonu açtı.

14 YENİ OYUN SAHNELENECEK

53 Farklı oyunla 420 bin izleyiciyi tiyatroyla buluşturarak geçen sezonun seyirci yükünü çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonu 7 Ekim'de barış temalı oyunlarıyla açıyor. 'Bütün Oğullarım', 'Sonsuz Öykü' (Leningrad kuşatması), 'İki Arada Bir Yerde' ve 'Kuvayi Milliye' gibi savaşı sorgulayan oyunların yanı sıra Zeliha Berksoy yorumuyla 'Üç Kuruşluk Opera', Mehmet Birkiye'nin yöneteceği 'Cyrano de Bergerac' ve Serdar Biliş'in yöneteceği 'On İkinci Gece' seyirciyle buluşacak eserler arasında. Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da Necip Fazıl'ın yazdığı 'Reis Bey' oyununu sahneye koyacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA