Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bu 'Market'te alışveriş değil gerilim var!

Bu yıl 20'nci yılını kutlayan Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu, geçtiğimiz sezondan devam eden 'Guguk Kuşu' ve dördüncü sezonunda da kapalı gişe oynayan 'Yatak Odası Diyalogları' adlı iki amiral gemisi ile yola devam ediyor. Bunun yanı sıra alternatif sahnede sahnelenen 'Market' oyunu ise, sessiz sedasız ilerliyor. Kısa zamanda kendi kitlesini yaratmayı başaran oyun, tiyatro dünyasında da adından bahsettiriyor. 'Market' geçen sezon Yeni Tiyatro Dergisi tarafından 'Yılın En Başarılı Ekibi", 'Aydın Arıt Yılın Yazarı' ve 'Yardımcı Rolde En Başarılı Kadın Oyuncu' ödülleriyle başarısını taçlandırdı. İkinci sezonuna geçtiğimiz hafta başlayan oyun; Burç Kümbetlioğlu'nun oynadığı 'Gazi', Kamer Karanbektaş'ın oynadığı 'Piç' ve Teoman Mermutlu'nun yerine ekibe bu sezon dahil olan Ünal Hakverdi'nin canlandırdığı 'Sansar' adlı üç psikopatın nasıl bir seri katile dönüştüğünü anlatıyor. Bir insanın katil olmasının altında yatan sebepleri ortaya koyan oyun, başarılı sahneleme tekniğiyle alkış alıyor.

KOLTUĞA ÇİVİLİYOR

Gökhan Erarslan'ın yazıp yönettiği oyun, daha ilk sahneden seyirciyi içine alıyor. 70 kişilik salonda seyirci, yaratılan aksiyon sebebiyle oyunun içine girerek adeta o anı yaşıyor. Bunda oyunculuklarla beraber ışığın da etkisi büyük. Özellikle ilk baştaki kovalama ve kavga sahneleri ve sonrasındaki silahlı sahnelerde seyirci geriliyor. Bir gerilim oyununun da başarısı eğer bununla ölçülecekse, oyun gerçekten hakkını veriyor. Öyle ki seyircilerin kulaklarını tıkadığını, tırnaklarını yediğini gözlemledim. +16 yaş sınırı olan ve şiddet içeren oyun, yaklaşık 70 dakika boyunca seyirciyi koltuğa çiviliyor. Oyundaki tempo ve aksiyon sebebiyle, saate bakmaya bile vakti ve fırsatı olmuyor seyircinin çünkü oyun, sürekli vites artırarak devam ediyor.

KATİL KATİLE BENZEMEZ

Oyun bir yandan, bu üç kafadarın benzin istasyonundaki market soygununu anlatırken, diğer yandan paralel olarak, onları bu sürece hazırlayan olayları da geriye dönerek aktarıyor izleyiciye. 'Katil hiçbir zaman katile benzemez' sloganıyla sahnelenen oyunda; üç kafadarı canlandıran oyuncular, başarılı performanslarıyla göz dolduruyor. Onlara eşlik eden 14 oyuncu da oyunun kalitesine katkı sağlıyor. Oyun; askerde mayına basarak bacağını kaybeden 'Gazi'nin, üvey babası tarafından tacize uğrayan annesi kötü yola düşmüş 'Piç'in, kardeşine sarkan adamı öldüren gururlu 'Sansar'ın nasıl seri katile dönüştüklerini anlatırken, gerçek katilin kim olduğu sorusunu sorduruyor.

KEREM ALIŞIK YARATIĞI OYNAYACAK
Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu, yeni bir oyun daha hazırlıyor: 'Frankenstein.' 200 yıllık efsane, Türkiye'de ilk kez sahneye uyarlanıyor. Mary Shelley'in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan, Selen Korad Birkiye'nin çevirisini yaptığı 'Frankenstein', Şakir Gürzumar yönetiminde, 12 Aralık'ta Zorlu Center PSM'de perdelerini açacak. Bu oyunda Kerem Alışık bir yaratığı canlandıracak. Oyunda ayrıca Türkiye'de ilk kez tiyatro sahnesinde seyirci karşısına çıkacak olan Cansel Elçin 'Prof. Dr. Victor'u oynayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA