Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bülent Serttaş: Anneme verdiğim sözü tuttum Türkiye’nin en sevilen sesi oldum

Yeni şarkısını müzikseverlerle buluşturan Bülent Serttaş, her yerde yoğun ilgi gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “Rahmetli anneme ‘Türkiye’nin en sevilen sanatçısı olacağım’ diye söz vermiştim. Türkiye’de en yüksek reytingli üç kişiden biriyim. Gittiğim her yerde reytingleri yükseltirim. Doğalım, dürüstüm”

20 yıllık eşi ve 3 çocuğuyla hem iyi bir aile babası hem de örnek bir eş olarak adından bahsettiren ünlü sanatçı Bülent Serttaş, 'Aklıma Sen Gelince' adlı yeni şarkısını müzikseverlerle buluşturdu. Serttaş'la hem şarkısını, hem de özel hayatını konuştuk.
'Aklıma Sen Gelince' şarkısını Azeri bir hayranınız yazmış. Klibi de Ukrayna'da çektiniz... Şu an oralar çok karışık ama nereden aklınıza geldi Ukrayna'da klip çekmek?
Eşimin fikriydi. Aşk Tüneli diye bir yer görmüş internetten. İçinden tünel geçen 6 km'lik bir yer, "Gel burada klip çekelim" dedi. Baktım, çok güzel. Ekip kuralım dedik ama çok maliyetli olacaktı. O yüzden eşim çekti klibi. İnsanlar çok güzel karşıladılar, vali bey çok güzel ağırladı. 1800'lü yıllarda yapılmış opera binasını kullandık.

KLİP KIZINI EŞİM SEÇTİ

Klipte oynayan Ukrayna güzelini de eşiniz seçmiş.
Evet. 14-15 fotoğraf geldi. Bu kızı beğendi eşim. Sonra o kız Ukrayna güzeli seçildi ülkesinde.
Uğurlu gelmişsiniz...
Evet. Kısmetliyimdir. Çekim sırasında avucum kaşındı. Avucumu öpüp kızın sırtını sıvazladım. Anlamadı. "Merak etme, sana şans diledim" dedim. Ve Ukrayna güzeli oldu. Sonra telefon açtı, teşekkür etti bana.



Gittiğiniz her yerde büyük ilgi görüyorsunuz... Bu imaj nasıl oluştu sizce?
Türkiye'de en yüksek reytingli 3 kişiden biriyim. Birinciyim, ikinciyim demiyorum. 3 kişiden biri benim. Gittiğim her yerde reytingleri yükseltirim. Normal hayatta nasılsam ekranda da öyleyim. Oynamıyorum, doğalım. Ne iş yaptıysam hep bir hile kullandım. O da dürüstlük. En büyük hilem dürüstlük. İyiler hep kazanır. Feleğin çemberinden geçtim. İlk zamanlarımda adam kafama silah dayadı, "Oku lan" dedi. Kovaladılar, sahneden indirdiler, tehdit ettiler ama yılmadım.
Bu duruşu korumak zor olmalı...
Evet. Burada ailenin verdiği terbiye önemli. Elazığlılık farkı var. Ben maden işçisi bir babanın ve ilkokula gitmemiş bir annenin çocuğuyum. Bize iyilik öğrettiler, "Sadece dürüst olun, kazanırsınız" dediler. Bu camiada da benim kimseyle sürtüşmem yoktur.
Camiada sanatçılar arasında iyi bir dostluk var demek ki...
Sanatçılar arasında dostluk falan yok. 5 parmağı geçmez. Sahte, sanal bir dünyada yaşıyoruz. Herkes yan yanayken can ciğer kuzu sarması, arkanı dönmeye gör. Kıskançlık had safhada. "Bu adam bu tiple nasıl bunları başarıyor?" diyorlar. Bunlar hep takdiri ilahi. Dürüstlüğümün, çalışkanlığımın ekmeğini yiyorum.



8 YILDIR SABAH NAMAZI KILIYORUM


"Bu tiple neler yapıyor?" diyenlere takılıyor musunuz?
Hayır, hiç takılmıyorum. Pavarotti dünyayı salladı, tipiyle mi? Sesiyle. Türkiye'de tenor fazla yok. Bizim ayarımızda en yüksek tiz sesleri vurabilecek ses pek nadir. Onun için de kıskanılıyoruz tabii. 8 senedir bilfiil sabah namazı kılıyorum. Allah'ım herkesin gönlüne göre ver, bana kötülük etmek isteyenlere de fırsat verme diye dua ederim.
Anne-babanız şöhrete kavuştuğunuzu görebildi mi?
Rahmetli annem sanatçı olduğumu biliyordu ama buralara kadar geldiğimi, televizyonlara çıktığımı göremedi. Elazığ'da mahalli sanatçıydım. Valilik ya da belediye konserlerine gittiğimi bilmesi bile ona gurur veriyordu. "Sen çok başarılı olacaksın, yolun açık olacak" derdi. Ben de anneme "Türkiye'nin en sevilen sanatçısı olacağım" diye söz verdim. Onun için bana yanlışlar yapıldığında hep ona verdiğim söz aklıma geldi. Ama babam televizyonlara çıktığımı gördü.

EŞİM BENİ İŞE DUA EDEREK UĞURLUYOR

Selvi Hanım'la evliliğinizin 20. yılındasınız. Nasıl geçti 20 yıl?
Rüya gibi geçti. Hâlâ ilk günkü gibi sevgim baki. Dürüstlük, samimiyet, sevgi, saygı çok önemli. Eşim işime saygı duyuyor. Beni işe arkamdan dua ederek gönderiyor. Allah aşkına kim o kadının istediğini yapmaz! Benim sağlığımı, iyiliğimi düşünen eşime ben nasıl yanlış yapayım, nasıl hinlik düşüneyim? Allah onu benim kanatlarımın altından eksik etmesin.
Hiç mi kıskançlık olmuyor? Kliplerinizde güzel kızlar oynuyor...
İnan o kızların hepsini eşim beğenip seçiyor. "Sarılın birbirinize, ayrı durmayın" diyor çekimlerde. Ben de ekmek parası için dediğini yapıyorum.

AÇ KALIRIM AMA SAHNE KOSTÜMÜMDEN ÖDÜN VERMEM

Son dönemde sanatçıların sahne kostümleri çok çok tartışılıyor...
O konuda ilk edep lafını ben kullandım. Gülşen'i severim. Kardeşim gibidir. Ama kocası müsaade ettikten sonra bize laf düşmez. Ama öyle ama böyle ekmeği için savaşan herkese saygım sonsuz.
Siz de kostümlerinize özeniyorsunuz...
Evet, aç kalırım kostümümden ödün vermem. Bu konuda megaloman olmak istemem ama sahnede en iyi giyinenlerden biriyim. İddialıyımdır, sarı ceketi ilk ben giydim. Sonra İbrahim Abi, Metin Şentürk giydi. Yakıştı mı hiç parasına bakmam alırım ama marka takıntım yoktur.

HAYALİM SHARAPOVA'YLA KLİP ÇEKMEK

Bundan sonraki hayaliniz nedir?
Sharapova'yla klip çekmek içimde uhde kaldı. İstesem yaparım, bu hayal değil.
5-6 yıllık mevzu ama o tenis maçını izlemeniz de çok konuşuldu.
Evet, o çok üzüldüğüm bir konudur. Yakıştırılamama sebebine çok üzüldüm. "Bülent Serttaş bu maçı en önden izleyecek ne yaptı?" dediler. Orada Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar var, tüm sanat camiası orada, bana niye takıldın? O yüzden bir klip çekersek kimse şaşırmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA