Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Freddıe mercury’nın koleksıyonu satışa çıkıyor

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Queen'in solisti, rock müziğin efsanevi ismi Freddie Mercury'nin ölümünün üzerinden 33 yıl geçti ancak hâlâ unutulmadı. 45 yıllık hayatına nice başarılar sığdıran ünlü sanatçı, bugün bile hâlâ dinlenmeye ve gündem olmaya devam ediyor. Müzik dünyasında çığır açan sanatçının bin 400'den fazla kişisel eşyası Sotheby's'in müzayedelerinde satışa çıkıyor. Göz kamaştıran sahne kostümleri, 'Bohemian Rhapsody'nin el yazısı taslakları ve Queen'in en iyi şarkılarını bestelemek için kullandığı piyanosu da dâhil olmak üzere kişisel eşyaları 6 Eylül'de düzenlenecek ilk müzayedede yeni sahipleriyle buluşacak.



Queen'nin en ünlü şarkısı olan 'We Are The Champions'ın çalışma kâğıdının 200 bin-300 bin pound, sanatçının simgesi niteliğindeki taç ve pelerini 60 bin-80 bin pound arası bir tahmini açılış rakamıyla satışa çıkacak.
Mercury'nin 'Bohemian Rhapsody'yi bestelediği piyanosunun satış rakamının ise 4 milyon doları aşması bekleniyor.

Müzede Sahne keyfi yedi yaşında
Sakıp Sabancı Müzesi'nin Gösteri Sanatları Günleri Müzede Sahne etkinliği bu yıl yedinci kez düzenleniyor. 'Hep Yan Yana' sloganıyla 17-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin sanat yönetmenliğini



Ayşe Draz üstleniyor. 'Harika Şeyler Listesi', 'Herkes Kocama Benziyor', 'N'Olcak Bu Yusuf Umut'un Hali' gibi sezonun başarılı oyunları, müzenin Boğaz manzaralı terasında sahnelenecek. Programda çocuklar için de eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Aklınızda bulunsun.

Atlet filmine destek yağmuru
Semih Gülen ve Mustafa Emin Büyükcoşkun'un yönettiği 'Atlet' filmi Hollanda'dan sonra da Almanya'dan yapım desteği aldı. Dünya şampiyonasına hazırlanan uzun atlama sporcusu Hatice'nin vicdanıyla mücadelesini anlatan film, geçen ay Rotterdam Film Festivali bünyesinde verilen proje geliştirme fonu Hubert Bals'tan 60 bin avroluk bir destek almıştı.



Film Berlinale'den de 25 bin avro destek aldı. İki önemli kurumdan 85 bin avro gibi ciddi bir destek alan filmi merak ettim. Öte yandan Berlinale'nin Dünya Sinema Fonu'ndan destek alan bir diğer isim de yönetmen Burak Çevik. Daha önce Tuzdan Kaide, Aidiyet filmleriyle Berlin'den destek alan Türk sinemacı yeni filmi 'Hiçbir şey Yerinde Değil' ile 33 bin avro desteğe layık görüldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA