Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Depresyon ilacının etkisi geçici

35 yaşında bir erkeğim. Sorunum, erken boşalma. Gittiğim doktor depresyon ilacı verdi ama depresyonda olmadığım için kullanmaya çekindim. Ne yapayım? H.E/Adana

Erken boşalma, erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden kısa bir zaman sonra boşalması olarak tanımlanır. En genel tanımı, boşalma refleksi üzerinde bir denetimin olmamasıdır.

TEDAVİSİ CİNSEL TERAPİ
Yani önemli olan, erkeğin ne kadar sürede boşaldığından çok, boşalmanın istediği zamanda olup olmadığıdır. Erken boşalma için sıklıkla depresyon tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlar önerilir. Bu ilaçların çoğu cinsel uyarılmayı geciktirici yan etkileri nedeniyle, boşalma süresini de uzatabilir. Ancak bu boşalma refleksi üzerinde denetim kazandırmaz ve ilaç kesildiğinde boşalma süresi yeniden kısalır. Alkol ve ilaç kullanımının, prezervatif, bazı pomatlar, geciktirici spreyler gibi bölgesel uygulamaların mekanizması da aynıdır. Erken boşalmanın tedavisi cinsel terapidir.

***
Mastürbasyon bekareti bozmaz

15 yaşında bir kızım. Mastürbasyon yaptım, sonra iç çamaşırımda biraz kan gördüm. Bu kan az da olsa iki gün devam etti. Kızlık zarı değilse bu kanama nedir? S.A./Diyarbakır

Mastürbasyon yapan genç kızlar, yaşadıkları suçluluk duygularına eşlik eden "Kızlığıma zarar verdim mi?" düşüncesi ile mücadele ediyor. Oysa dış üreme organının uyarımı ile gerçekleşen mastürbasyonun, kızlık zarına bir zararı yoktur. Kızlık zarının zedelenmesi için vajina içine bir müdahale gerekir. Kadının üreme organında, her ay bir yumurta olgunlaşır ve rahim içinde bir kalınlık oluşur. Bu kalınlık eğer kadın hamile değilse âdet kanması olarak dışarı atılır. Âdet kanamaları bazen beklenenden önce gelebilir ve bu kanamalara ara kanama denir. Yaşadığınız süreç de ara kanama olup kızlık zarıyla ilgisi yoktur.
***
Cinsellikte üstünlük olmamalı

Evli bir kadınım. Benim için kadın-erkek eşitliği çok önemli ve bu durum cinselliğimize de yansıyor. Kadın hakları mücadelesi, cinsel yaşamı olumsuz mu etkiliyor? T.M./Zonguldak

Cinsellik; kadınların ve erkeklerin güç gösterilerine lüzum olmayan çok özel ve mahrem bir yaşantıdır. Bazen erkek, bazen de kadın dengeli bir şekilde uyuma ve ahenge ulaşmalıdır, haz alıp haz verebilmelidir. Kadın ve erkeğin doğaları gereği var olan farklılıkların görmezden gelinmesi seks hayatına zarar verebilir. Hem erkeklerde, hem de kadınlarda cinsellikten soğumaya yol açabilir. Bu nedenle kadın ve erkeklerin cinsel rolleri arasındaki çizgi, ortadan kalkmamalıdır. Erkeksi rol üstlenen kadınların zamanla dişiliklerini kaybetme riski vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA