Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabak çorbası

Patateslerin kabuklarını soyup, kabakları ise kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Soğan ve domatesleri mutfak robotunda iyice kıyın. Mısırözü yağını düdüklü tencerede kızdırıp patatesleri yağa atın. Renkleri dönene kadar kızartın ve kabakları ekleyin. Kabaklar biraz yumuşayıca soğan ve domatesi ekleyin. 4 bardak su ile et ya da tavuk suyu tabletini de koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin pimini indirip altını kısın ve 5 dakika pişirip ateşten alın. Pimi serbest bırakıp buharın çıkmasını sağlayın. Arzu ederseniz el blendırı ile sebzeleri püre haline getirebilirsiniz. Dereotlarını ince ince kıyın ve çorbanın üzerine döküp servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 4 adet küçük boy kabak
* 1'er adet soğan ve domates
* 2 adet patates
* 1 et ya da tavuk suyu tableti
* 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
* 4-5 dal dereotu
* 4 su bardağı sıcak su
* Tuz, karabiber

* * *
Çikolatalı ıslak kek
Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, tozşeker ve kakaoyu koyup ocağa alın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün. Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Üzümleri pudraşekerine bulayın. Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Kekin hamurunu hazırlarken, içine 4-5 çorba kaşığı kıyılmış badem ekleyebilirsiniz. Daha yumuşak bir kek hazırlamak isterseniz, üzerine döktüğünüz 1 çay bardağı kremayı arzunuza göre çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler 10 Kişilik
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı margarin
* Yarım su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı un
* 1'er paket vanilya ve kabartma tozu Süslemek için:
* 40 gr. bitter çikolata
* 8-10 adet siyah üzüm tanesi
* 2 çorba kaşığı kıyılmış badem
* 1 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Köpoğlu
PatlIcanları alüminyum folyoya sarıp, ocakta iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Folyoları çıkartıp, patlıcanların içlerini bir kaşık yardımıyla boşaltın. İki parmak kalınlığında doğrayın. Sivri biberleri incecik doğrayıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Daha sonra biberlere ilave edip, diri kalacak şekilde birlikte pişirin. Servis tabağına önce domatesli-biberli karışımı, ardından patlıcanları yerleştirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Patlıcanların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı zeytinyağına, acı kırmızıbiber ekleyerek karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kg. bostan patlıcanı
* 3-4 adet sivri biber
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet domates
* 3 diş sarmısak
* 1 komposto kasesi yoğurt
* 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA