Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı Kiş

Bir kasenin içine un, yumurta, yoğurt, yağ ve tuzu koyarak yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Soğanı yağda kavurun, doğranmış ıspanakları ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Margarini bir tavada eritin ve unu da ekleyerek sarartmadan hafifçe kavurun. Unun üstüne ılık sütü ve tuzu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sosu ıspanaklara ilave edin. Kiş hamurunu tart kalıplarına paylaştırın ve ortalarını çukurlaştırın. Ispanaklı harcı çukurlara doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
* Yarım paket tereyağı
* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Rende kaşar
İçi için:
* 1 küçük soğan
* 300 gr. ıspanak
Sos için:
* 2 kaşık margarin
* 2 kaşık un
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 çay kaşığı tuz

* * *
Kakaolu un kurabiyesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudraşekerini özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine birer fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
* 250 gr. tereyağı
* 7 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2.5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı tepeleme kakao
* Yarım su bardağı fındık

* * *
Bakla soslu makarna
Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız baklayı ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra baklalı karışıma ilave edin. 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.

Malzemeler
* 400 gr. bakla
* Karabiber
* 1 paket fettucine
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* 1 adet küçük boy soğan
* Yarım su bardağı tavuk suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı parmesan peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA