Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli bamya

Köfte için, soğanı incecik kıyın. Ekmeği ıslatıp sıktıktan sonra soğanla birlikte kıymaya karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğurduktan sonra fındık iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 20-30 dakika bekletin. Margarini eritip içine yemeklik doğradığınız soğan ve domatesleri koyun ve birkaç dakika soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip, 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER
750 gr. bamya
3 adet domates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay bardağı sıcak su Köftesi için:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
1 dilim bayat ekmek içi
Karabiber

* * *
Fırında kabak
Kabakları yıkayıp, halka biçiminde doğrayın. Unu bir tabağa alın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiberi ekleyin. Kabak dilimlerini önce sıvıyağa, sonra unlu karışıma bulayın. Yapışan fazla unun dökülmesi için dilimleri silkeleyerek, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet kabak
Tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızıbiber

* * *
Dondurmalı bisküvi
Dondurmayı derin dondurucudan buzdolabının içine alarak biraz yumuşamasını sağlayın. Dört adet bisküviyi düz bir tabağa yerleştirin. Üstlerine biraz dondurma koyup, ikinci bisküviyi üzerine kapatın. Bu şekilde, en üstte dondurma olacak şekilde katlar oluşturun. Derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. Dolaptan alıp böğürtlenle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. vanilyalı dondurma
1 paket 175 gramlık pötibör bisküvi
Dondurulmuş böğürtlen

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA