Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli maydanoz çorbası

Bir tencerede iki çorba kaşığı margarini eritin. İçine incecik doğranmış soğanları ilave edin. Çevirerek kavurun. Yavaş yavaş iki su bardağı sütü ilave edin. Soğanla beraber bir süre karıştırarak pişirin. İki çorba kaşığı unu ekleyin. Bu arada suyu da katıp, hepsi iyice kaynayana dek karıştırın. Kaynayan çorbaya incecik doğradığınız yarım demet maydanozu ilave edin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
Tuz
Yarım demet maydanoz

* * *
Yufkalı kadayıf sarması
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve bir çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Malzemeler
300 gram kadayıf
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA