Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp, parçaları tavaya yerleştirin. Üstlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürüp, kızartın.

3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
125 gr. margarin
Yarım demet maydanoz
Dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt

* * *
Kolay analı kızlı
Bulgurun üzerine baharatları koyup, suda kaynatın. Başka bir tencereye doğranmış soğanın yarısını ve zeytinyağının yarısını koyun. Salçayı ilave edin. Üç su bardağı sıcak su ekleyip, kaynayınca nohudu katın. Şişen bulguru tepsiye alıp, üzerine maydanozu, kalan soğanı, cevizi, kıymayı ve bir çay bardağı suyu ekleyip, iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yaparak, nohutlu salçalı suyun içine atıp, 10-15 dakika pişirin.

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı+1 çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Nane
Tuz
Karabiber
Pulbiber

* * *
Kakaolu irmik tatlısı
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Islatılmış bir kek kalıbına harcı dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına koyun. İki saat dondurduktan sonra servis tabağına çıkarın.

10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
;