Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı köfte

Dört adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, una bulayın. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Köfte harcını dört eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yassılaştırarak açın. Unlanmış yumurtaları köftelerin içine yerleştirin. Yumurta görünmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Malzemeler
5 adet yumurta
200 gr. kıyma
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıvıyağ

* * *
Pirinçli domates çorbası
Et suyunu ve sıvıyağı orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Domatesleri rendeleyin. Et suyu kaynamaya başladığında rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Malzemeler
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
6 çorba kaşığı pirinç
3 adet domates
Tuz
Maydanoz

* * *
Bademli kıtır
Bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletin. Kabuklarını soyun, fırında hafif kavurun, bıçak yardımıyla kıyın. Geniş bir tavaya bademleri koyup, üzerine tozşekeri ekleyin. Kısık ateşte, bademlerin rengi değişene ve şeker eriyene dek kavurun. Bu arada sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Kavurduğunuz bademleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Üzerine tekrar bir yağlı kağıt örtün ve merdaneyle inceltin, istediğiniz şekilde kesin. Bademli kıtırları eritilmiş çikolataya batırarak servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
Yarım kg. iç badem
200 gr. sütlü çikolata
Zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA