Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yayla çorbası

Ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri et suyunda yumuşayana kadar pişirin. Un ve sütü bulamaç haline getirip, kaynayan suya ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Yumurtayla yoğurdu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya karıştırın. Tuzunu ekleyin. Diğer yanda tereyağını eritin. Nane ve kırmızıbiberleri yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.

Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
10 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

* * *
Çikolatalı bisküvi
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp, silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.

Malzemeler
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

* * *
Marul sarması
Marul yapraklarını sıcak suda beş dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip, süzün. Kıymayı, pirinç ve ince kıyılmış soğanla karıştırın. Rendelenmiş domates ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Marul yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Sıcak su ile salçayı karıştırın. Sarmaların üzerine hazırladığınız sosu yayın. Kısık ateşte pişirin.

Malzemeler
1 adet marul
Karabiber
250 gr. kıyma
Tuz
Yarım su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA