Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosyete mantısı

Yufkaları yayıp, üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp, kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup, rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.

3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı margarin
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Çörekotu

* * *
Soslu meyveli toplar
Rendelenmiş elma, ezilmiş muz, dövülmüş ceviz ve toz haline getirilmiş bebe bisküvilerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak kup bardağının içine koyun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema, kakao, tozşeker ve nişastayı ilave edin. Sosu topların üzerine dökün. Buzdolabında soğutarak servis yapın.

1 adet elma
1 adet muz
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım paket bebe bisküvisi
1 küçük paket bitter çikolata
1 paket krema
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta

Ispanak çorbası
Ispanakları temizleyip, yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Tencereye margarini alın. Eriyince küçük doğranmış soğanı kavurun. Ispanağı ilave edin. Üzerine tuz serpin. Kapağı kapayıp, 2-3 dakika pişirin. Sütü ve suyu ilave edin. Kaynama noktasına gelince tencereyi ocaktan alıp, tuzunu ilave ederek servis yapın.

Yarım kg. ıspanak
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA