Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Vişneli ekmek tatlısı

Vişneleri suyla bir taşım kaynatın. Ardından tozşekeri ilave edip, karıştırarak, çok hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Ekmekleri biraz kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Tekrar ızgaraya alıp, biraz daha tutun. Ekmeklerin yarısını tepsiye dizin. Sosun yarısını üzerine gezdirin. Kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu dökün. Tepsiyi hafif ateşte 5 dakika kaynatıp ateşten indirin. Vişneleri üzerine dökerek servis yapın.

Malzemeler
10 dilim ekmek
2 su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 kg. dondurulmuş vişne
3 su bardağı tozşeker

* * *
Et sote
Yemeklik doğranmış soğan, margarin ve eti bir tencerede 5-6 dakika kavurun. Üzerine salça ve sivri biberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu da ekleyip, 5 dakika pişirin. İri doğranmış mantarları ve kremayı ete ilave edin. Baharatlarını da koyup, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.

Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı l argarin
1 çorba kaşığı salça
2 adet biber
1 çay bardağı sıcak su
100 gr. mantar
1 çorba kaşığı krema
Karabiber, pulbiber, tu

* * *
Kuzukulağı salatası
Tavuğu haşlayıp, parçalara ayırın. Makarnayı haşlayıp, süzün. Kuzukulağını yıkayıp, kuruladıktan sonra incecik kıyın. Kuzukulağı, tavuk parçaları, doğranmış domates ve makarnayı harmanlayın. Mısır, doğranmış beyaz peynir, karabiber ve tuz ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 kase haşlanmış mısır
1 adet tavuk göğsü
1 komposto kasesi makarna
1 demet kuzukulağı
2 adet domates l 250 gr. beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
8 adet konserve bebek mısır
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA