Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brokoli soslu spagetti

Brokolileri tel süzgeç içine koyun ve kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Süzgeçle beraber sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suyun içine koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp, ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp, üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.

Malzemeler
Yarım kg. brokoli
1 çay kaşığı tuz
1 paket spagetti makarna
200 gr. yoğurt
4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

* * *
Havuç sirkelisi
Kıymayı, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ilave edip, biraz daha kavurun. Doğranmış havuçları ekleyin, iki dakika sonra piyazlık doğradığınız soğanı da ekleyin. Yemek suyunu çekince pirinci ve suyu katın. Bir taşım kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin ve ocağı kısıp, 20 dakika pişirin. Ocaktan indirmeden sirkeyi katıp, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
4-5 adet havuç
5 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. kıyma
1.5 çorba kaşığı salça
6 adet soğan
2.5 su bardağı su
3 kaşık sirke

* * *
Muzlu milföy pastası
Bir tencereye un, şeker, yumurta ve sütü aktarıp, kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde iki dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt koyun. Üzerine tepsi koyun (böylece milföy hamurları kabarmadan pişecek). 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine kremayı pay edin. Dilediğiniz sayıda milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
6 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA