Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır çorbası

Unu margarinde kavurun. Et suyu tabletini sıcak su içinde eritip, tencereye alın. Mısırları ilave ederek 10 dakika pişirin. Kremayı çorbaya katın. Tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. Sekize bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri de ekleyip, ateşi kapayın. Çorbayı 5 dakika dinlendirin. İnce kıyılmış fesleğen serpip servis yapın.
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet et suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
200 gr. dondurulmuş mısır
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 dal fesleğen
Tuz, karabiber

* * *
Soğanlı mantarlı rozbif
Bir tavaya yağın yarısını koyun. İyice kızınca, etleri çevirerek kızartın, bir tabağa alın. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin. Kalan yağa soğanları atın. Mantarları da ilave edip, soteleyin. Yavaş yavaş unu serpin. Tuz, karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler iyice pişince, etlerin üzerine yayarak servis yapın.
1 su bardağı sıvıyağ
500 gr. kontrifle
200 gr. mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

* * *
Milföylü pasta
Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Kakao, un ve nişastayı katıp, yavaş yavaş sütü koyun ve kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp, margarini ve benmari eritilmiş çikolatayı katın. Milföyleri kenarları üst üste gelecek şekilde serip, merdaneyle açın. İstediğiniz ebatta yuvarlak keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Üzerine delikler açarak, buzdolabında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırnıda 25 dakika pişirin. Kısık ateşte ısıtılmış marmelatı hamurun üzerine sürün ve kremayı yayın. Arzu ettiğiniz mevsim meyveleri ve bezeyle süsleyin.
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı çilek marmelatı
8 adet küçük beze
Mevsim meyveleri Kreması için:
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
125 gr. margarin
1 paket bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA